Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Amanah Saham Bumiputra & ASNB, Pelaburan / investment, Pengurusan Kewangan, financial news

Dividen amanah saham 1 malaysia (AS1M) 2012

Submitted by m.ruzaini.h on September 28, 2012 – 1:37 am2 Comments

salam semua,

semalam PNB telah mengumumkan pengagihan pulangan / dividen AS1m untuk tahun 2011/2012 sebanyak 6.60 sen untuk setiap unit, nak senang kira adalah 6.6% (kerana harga unit adalah tetap RM1/unit)..

jikalau compare dengan kadar dividen pada tahun lepas, pulangannya adalah 6.5% so tahun ni naik 0.1%.. dan kadar dividen AS1M ni sama pulak tu dengan ASW2020..

unit aku dalam AS1M ni ada la sikit, so, boleh la dapat berbelanja sikit :) lagi pun last week br abis byk time jalan2 ke medan indonesia..

aper2 pun, selamat merancang perbelanjaan anda… berbelanjalah berdasarkan kemampuan..

sekian

Ruzaini

as1m1

Random Posts

2 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.