Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in Hartanah / Property

Protected: Kawin + 1 lot tanah + 3 rumah dalam tempoh masa 17 bulan dengan gaji bersih kurang dari RM4000
November 4, 2015 – 7:02 pm | Enter your password to view comments

There is no excerpt because this is a protected post.

orang paling hensem pernah aku tgk dekat dunia maya ni..
September 22, 2014 – 12:49 am | No Comment
orang paling hensem pernah aku tgk dekat dunia maya ni..

Salam,
Walaupun hanya kenal melalui dunia maya.. tp aku rasa abg hensem (http://abangensem.com/) ni adalah orang yg ‘paling;’ hensem aku pernah jumpa.. hahahah.. kehensemannya bukan kerana wajahnya.. sebab aku rasa wak doyok lagi hensem kot.. tp …

harga rumah aku lepas 1 tahun
September 10, 2014 – 10:52 pm | No Comment
harga rumah aku lepas 1 tahun

Salam,

ada  rumah aku yang aku beli setahun lebih dulu dh cecah 200k wei.. dulu beli tak la harga mcm ni.. gile betul harga naik…kenaikan harga rumah dimalaysia kebanyakannya disebabkan permainan spekulasi.. bukannya kerana real …

Opss…. aku shopping lagi perabut terpakai…
November 8, 2013 – 2:27 am | No Comment
Opss…. aku shopping lagi perabut terpakai…

Salam,
sekali lagi aku melilau tak tentu hala dekat mudah.com… saje je cuci2 mata.. sekali aku terclik pic orang nak jual set bilik tidur terpakai… untuk makluman, perabut ni direct owner yang iklankan.. aku tgk dalam …

Apa yang aku tak suka dengan pelaburan hartanah
October 7, 2013 – 3:28 am | 2 Comments
Apa yang aku tak suka dengan pelaburan hartanah

Salam,
just luahan hati, coz aku sekarang macam meluat dgn iklan2 berkenaan dgn ebook, seminar and coaching hartanah… dalam facebook ramai betul yang berlumba2 buat ebook, seminar, coaching dan lain2 berkenaan dgn hartanah… ada diantaranya bagus …

Pengalaman Rumah Lelong:- Puchong permata 1 untuk disewa
June 9, 2013 – 1:04 am | 4 Comments
Pengalaman Rumah Lelong:- Puchong permata 1 untuk disewa

salam dan selamat sejahtera,
memang bizi sekarang ni, so sebab tu tak dpt nak update blog… mungkin sebab malas… hahaha..berkenaan dengan rumah lelong ni… aku menang pertengahan bulan 4, ini unit pertama yang aku menang dibawah …

Pengalaman RUmah Lelong:- tunggakan bil letrik (TNB)
June 4, 2013 – 3:03 am | No Comment
Pengalaman RUmah Lelong:- tunggakan bil letrik (TNB)

salam dan selamat sejahtera,
apo, bill letrik bulan ni RM1000, gilo kentang punya mahal… hahahah.. memang gila pun kalau bill letrik sampai Rm1000 untuk rumah pangsapurikan…
untuk kes rumah lelong, kebanyakan bank pelelong tidak akan cover bill …

Rumah murah untuk dijual di USJ13
April 26, 2013 – 8:12 am | No Comment

Salam semua,
ada rumah double storey (dua tingkat) teres untuk dijual dengan hanya yang murah…
intermediate unit di USJ UEP subang jaya selangor…
telah melalui pengubahsuaian (fully renovated)
ada build in kitchen cabinat
prime location,
berhampiran dengan station MRT (future)
asking price …

Pengenalan Pinjaman rumah / Housing loan (bahagian 1)
April 26, 2013 – 7:27 am | 2 Comments
Pengenalan Pinjaman rumah / Housing loan (bahagian 1)

Salam dan salam sejahtera,
Tahun ini aku plan nak beli 1 atau 2 buah rumah untuk pelaburan… nak kata aku dah lama dalam property investment ni tak la… br sangat… aku banyak belajar dari website, dari …

Rumah lelong bulan april 2013 – menang sebiji, kalah sebijik
April 23, 2013 – 10:35 am | 4 Comments
Rumah lelong bulan april 2013 – menang sebiji, kalah sebijik

Salam,
last week and this week aku pergi untuk bid 2 biji rumah.. 1 menang, 1 lagi kalah… yang menang tu rumah dekat puchong dan yang kalah tu dekat kajang utama…
dua2 unit ni last price naik …

Shopping perabut terpakai
April 9, 2013 – 1:08 pm | 4 Comments
Shopping perabut terpakai

Salam,
entry sebelum ni bercerita tentang pencarian perabut terpakai untuk fully furnish kan rumah sewa bini ku…
hasil pencarian selama 2 minggu, aku dapat beli :-

set bilik tidur
3 set meja makan 6 kerusi = RM120-RM250
meja solek kayu …

perabut murah untuk dijual
April 1, 2013 – 3:42 am | No Comment
perabut murah untuk dijual

salam,
perabut murah untuk dijual… ini ayat bukan bermaksud aku ada nak jual perabut… tp nak cerita pasal nak fully furnish kan rumah sewa kami (wife and me)…
bayar bank RM600, kalau unit fully furnish boleh bg …

dokumen yang diperlukan untuk pengeluaran akaun 2 KWSP dalam pembelian rumah pertama (subsales)
March 21, 2013 – 1:10 am | 42 Comments
dokumen yang diperlukan untuk pengeluaran akaun 2 KWSP dalam pembelian rumah pertama (subsales)

salam,

lepas korang dah tau macamane nak kira berapa maksimum korang boleh keluarkan dari akaun 2 KWSP untuk pembelian rumah.. disini aku sertakan senarai doc yang perlu korang sediakan… coz kalau tak lengkap.. memang konfirm …

kadar maksimum pengeluaran KWSP akaun 2 untuk pembelian rumah
March 21, 2013 – 12:40 am | 14 Comments
kadar maksimum pengeluaran KWSP akaun 2 untuk pembelian rumah

salam,

sebenarnya dah lama nak share pasal pengeluaran kwsp untuk pembelian rumah ni… baru hari ni tergerak nak share…

ini based pada pengalaman sebenar saya…

pada tahun lepas, wife saya telah membeli sebuah rumah yang …