Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in Perjalanan PHD ku

Roti cicah kari ayam memang terbaik
January 23, 2015 – 4:26 am | No Comment
Roti cicah kari ayam memang terbaik

Salam,
sekarang dah jam 4;21 pagi waktu uk.. gila sejuk.. sekarang aku tgh bizi writing programming untuk program lebah aku.. pening gak la.. and aku suka buat kerja awal pagi..
td siang ada masak kari ayam.. so …

perjalananku di UK:- langkah-langkah mendapatkan/ mengambil lesen memandu united kingdom
October 9, 2014 – 2:02 am | 6 Comments
perjalananku di UK:- langkah-langkah mendapatkan/ mengambil lesen memandu united kingdom

Salam,
minggu ni dah start sejuk.. dah start nak cecah bawah 10 degree.. itu maknanya.. musim sejuk akan menjelma dan bill gas akan melambung disebabkan penggunaan heater…tp hari ni aku bukan nak cerita tentang cuaca dan …

My twins story:- Asyraf & Aisyah berani ambil suntikan
September 25, 2014 – 9:15 pm | 2 Comments
My twins story:- Asyraf & Aisyah berani ambil suntikan

Salam
Hari ni 25/9/2014 aisyah & asyraf pergi untuk 2 month medical checkup dan juga 2 suntikan imunasation pertama dan oral vaksin iaitu

Pneumococcal infection, Pneumococcal conjugate vaccine, PCV) – 1st enjection dekat peha kanan
Diphtheria, tetanus, whooping …

menulis thesis atau conference paper yang baik dengan bantuan the best spinner
July 7, 2014 – 3:17 pm | No Comment
menulis thesis atau conference paper yang baik dengan bantuan the best spinner

Salam,
aku sekarang tengah process menulis conference paper.. semua literature review yang telah dibaca hendaklah dirumuskan menjadi satu.. oleh itu ramai yang melakukan paraphrase ayat didalam paper orang lain dan menukarkan ianya sebagai ayat sendiri dengan …

Masa untuk berlepas ke sheffield…..
November 25, 2013 – 9:14 am | 3 Comments
Masa untuk berlepas ke sheffield…..

Salam,
Sekarang telah tiba masanya untuk berlepas ke Sheffield UK… apakah perasaan aku sekarang… bercampur baur… antara teruja,takut and sedih…. aku akan berlepas malam ini dari KLIA ke Manchester,UK (transit di Dubai) dengan menaiki pesawat Emirates …

Bakal Teratak ku Di Sheffield united Kingdom untuk 3 tahun
November 7, 2013 – 5:50 am | No Comment
Bakal Teratak ku Di Sheffield united Kingdom untuk 3 tahun

Salam,
minggu ni rasa lega coz dah dapat rumah sewa di Darnall Sheffield united kingdom… Ribuan terima kasih kepada Abg zack, penghulu kampung dekat sana yang bersusah payah mencari rumah sewa untuk aku dan wife… Insyallah …

Procedure untuk apply visa Spouse UK (Tier 4 General Dependent partner visa UK) 2013 – Spouse or Dependent
November 7, 2013 – 5:32 am | 12 Comments
Procedure untuk apply visa Spouse UK (Tier 4 General Dependent partner visa UK) 2013 – Spouse or Dependent

Salam,
sebelum ni aku ada cerita pasal permohonan student visa tier 4 untuk individu… korang boleh check dekat link ni http://perjalananku.com/?p=3104.. hari ni aku nak cerita untuk visa untuk spouse pulak… aku boleh cerita untuk bini …

Procedure untuk apply visa pelajar UK (Tier 4 student visa UK) 2013 – individu
October 22, 2013 – 6:52 am | 5 Comments
Procedure untuk apply visa pelajar UK (Tier 4 student visa UK) 2013 – individu

Salam,

Dulu time aku open blog ni guna wordpree domain sebb aku akan sambung master dekat UK.. dah abis pun master aku and dah lama abis pun… sekarang aku akan pergi sambung ke UK lagi …