Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for March 2011

biasiswa / pinjaman MARA untuk sambung PHD atau MASTER ker luar negara untuk tahun 2011
March 29, 2011 – 3:28 am | 54 Comments
biasiswa / pinjaman MARA untuk sambung PHD atau MASTER ker luar negara untuk tahun 2011

salam,
MARA sekali lagi membuka tawaran PERMOHONAN TAJAAN MARA PROGRAM PASCA SISWAZAH KE INSTITUSI PENGAJIAN TINGGI TERKEMUKA LUAR NEGARA UNTUK TAHUN 2011 —-> link(click)

Jikalau anda mempunyai degree dengan pointer 3.00(untuk sains) @ 3.50(bukan sains) keatas.. anda …

Kad kredit dihadkan
March 19, 2011 – 2:35 am | 4 Comments

salam,
berita terkini untuk semua pemegang kad kredit dan juga yang bakal pemegang kad kredit, BNM telah mengumumkan bahawa, mulai awal tahun depan, minimum income untuk new application hendaklah melebihi RM24,000 setahun dan had maksimum adalah …

berapa dividen ASM (amanah saham malaysia) untuk tahun kewangan 2010
March 18, 2011 – 2:59 am | No Comment
berapa dividen ASM (amanah saham malaysia) untuk tahun kewangan 2010

salam,
Permodalan Nasional Bhd. (PNB), telah mengumumkan pengagihan pendapatan sebanyak 6.38 sen seunit untuk Amanah Saham Malaysia (ASM) bagi tahun kewangan berakhir pada 31 Mac 2011 dimana pata tahun sebelum itu pulangan ASM adalah sebanyak 6.30. …

permulaan untuk pengurusan risiko (insuran / takaful)
March 16, 2011 – 8:35 am | 4 Comments
permulaan untuk pengurusan risiko (insuran / takaful)

salam,
ini post pertama mengenai pengurusan risiko (insuran / takaful) selepas merombak categori untuk blog ini (perjalananku.com) yang akan memfocus kepada pengurusan kewangan.
berkenaan dengan pengurusan risiko ini. saya akan bercerita atau berkongsi pengalaman saya sebagai agen …

angin perubahan di perjalananku
March 5, 2011 – 12:08 pm | 15 Comments

salam,
rasanya lama aku tak update.. maybe takder semangat nak menulis… apa2 pun.. mungkin dalam masa yang terdekat aku akan kemas kini secara keseluruhan blog perjalananku ini.. aku nak tulis lebih focus kepada kewangan..
perubahan yang aku …