Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for November 2009

“Medical card syarikat anda” VS “MAA medical card”
November 29, 2009 – 4:21 pm | 8 Comments
“Medical card syarikat anda” VS “MAA medical card”

Salam,
Ramai yang tertanya2.. perlukah kita medical card seperti MAA medical card sedang kan kita mempunyai medical card yang di sediakan oleh pihak syarikat tempat kita kerja.. sebagai contoh.. semasa saya di NEC semiconductor malaysia.. tugas …

Rombongan Zam ke Putrajaya
November 29, 2009 – 2:56 am | 2 Comments
Rombongan Zam ke Putrajaya

Salam,
Sebelum aku memulakan cerita. aku nak mengucapkan selamat hari raya kepada semua pembaca.
Semalam hari sabtu.. 2nd raya.. zamzuhairi kawan aku time dekat uitm dulu pindah rumah dari puchong ke putrajaya.. sebab tu aku buat tajuk …

Kenduri oh Kenduri
November 29, 2009 – 2:02 am | 2 Comments
Kenduri oh Kenduri

salam,
Last week aku ada pergi kenduri dekat banting.. aku ni jenis jarang pergi kenduri.. hahaha.. mungkin sebab aku selalu pasang khemah kenduri rumah orang kot.. kenduri dekat banting ni.. warna tema dia warna hijau.. lawa …

Selamat hari raya aidiladha kepada semua….
November 26, 2009 – 8:07 am | No Comment
Selamat hari raya aidiladha kepada semua….

salam,
Selamat hari raya pada semua pembaca.. jikalau ada silap kata selama saya berblog.. harap di maafkan.. .. tahun lepas aku tak sempat nak solat hari raya haji.. coz time tu.. ada pulak presentation unutk …

Salam ku yang terakhir…
November 24, 2009 – 10:19 am | 4 Comments
Salam ku yang terakhir…

Salam,
“salam ku yang terakhir” , emmm.. nyanyian lagu sudirman.. aku tertarik nak bubuh status “salamku yang terakhir” di YM kerana.. semalam ada drama lakonan Rosyam Noor di astro mustika rasanya.. aku dah luper.. coz yg …

Charity Carnival & Bazar di 1 Utama
November 19, 2009 – 10:50 am | No Comment
Charity Carnival & Bazar di 1 Utama

Salam,
Just nak inform kepada semua pembaca setia Perjalananku.com, MAA-MEDICARE (http://www.maa-medicare.com.my/) ada anjurkan satu program Charity Carnival & Bazar di 1 Utama pada 22 nov 2009, bertempat di rainforest (LG) di New wing.
Saya telah di pilih …

Procedure untuk ke hospital menggunakan medical card smartmedic 100
November 18, 2009 – 1:26 pm | 17 Comments
Procedure untuk ke hospital menggunakan medical card smartmedic 100

Salam,
Ramai orang kagum dengan medical card MAA takaful ni.. just bayar dalam RM60 (umur 25), dah boleh dapat kad yang bernilai RM100,000. banyak tu.. . penerangan berkaitan product ini anda boleh perolehi di —> …

Malam Seharum kasih semerbak budi 2009
November 18, 2009 – 1:06 pm | 3 Comments
Malam Seharum kasih semerbak budi 2009

Salam,
Hujung bulan lepas saya ada pergi ke majlis alumni kawan sekolah saya dulu di depalma inn kuala selangor. Majlis ni ada lah majlis untuk mengutip dana bagi pembangunan sekolah yang di anjurkan oleh PIBG sekolah …

Manage Your money wisely
November 16, 2009 – 5:48 pm | No Comment
Manage Your money wisely

Salam,
Ada satu ayat yang saya rasa menarik untuk direnungkan ” It’s not the plan that is important,it’s the planning”, menarik bukan.. jikalau kita sentiasa merancang untuk mencapai sesuatu dalam hidup kita.. ianya tidak akan berguna …

Menuntut ilmu “DENGAN” Janda Baik
November 12, 2009 – 3:23 am | 2 Comments
Menuntut ilmu “DENGAN” Janda Baik

salam,
cuba korang tgk tajuk post kali ni.. aku menuntut ilmu dgn janda baik tu.. hahaha.. naper janda baik.. dan bukannya dengan janda yang cantik.. dah tempat yang aku pergi janda baik.. memang la janda cantik …

Bisnes kad baru :)
November 12, 2009 – 2:21 am | 3 Comments
Bisnes kad baru :)

salam,
Mlm semalam pergi buat bisnes kad dekat shah alam. punya la lama balik malaysia.. baru semalam buat.. heheh.. biasak la.. kerja byk.. sekarang.. dah siap.. tu yang penting.. aku buat 2 kotak.. depan belakang.. ada …

Erti satu anugerah
November 7, 2009 – 2:19 am | No Comment
Erti satu anugerah

Salam, This week MAA Takaful Bhd. memenangi Anugerah ‘Produk Takaful Paling Cemerlang’ bagi produknya, Takafulink, pada Upacara Anugerah Kewangan Islam Kuala Lumpur Keenam 2009.. Dan telah mengetepikan product2 dari PRUBSN,Takaful Ikhlas,Takaful Malaysia.. tapi apakah ertinya …

Apa maksud???
November 5, 2009 – 3:44 am | 2 Comments
Apa maksud???

salam,
oleh kerana terlalu bosan.. aku melawat blog azimah.. dekat blogroll dia link untuk blog aku dia tulis tu.. so.. saper2 tahu maksud dia.. and faham bahasa jepun.. sila ajar aku ek.. ???

Perbezaan credit card dengan medical card
November 4, 2009 – 5:03 pm | 6 Comments
Perbezaan credit card dengan medical card

Salam,
kad kredit, org kata.. kad hikmat.. kad plastik dapat bertukar menjadi wang.. untuk membayar minyak,makanan, pakaian.. mungkin juga untuk membayar hutang.. kalau di salah gunakan.. akan membawa mala petaka..
kadar faedah yang dikenakan oleh pihak bank …