Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for December 2010

permulaan didalam pembinaan kolam ikan koi
December 26, 2010 – 7:50 am | 5 Comments
permulaan didalam  pembinaan kolam ikan koi

Salam,
seperti dijanjikan, ini lah gambar kolam ikan yang baru di buat, plan nak letak ikan koi.. next process aku selepas ini adalah untuk membina water filter.. aku nak baut sendiri jer.. hopefully menjadi.. nanti aku …

asik2 pasal duit jer..
December 24, 2010 – 11:31 am | No Comment

salam,
sejak balik malaysia ni. aku byk cerita pasal kewangan jer.. rasanya nak cerita pasal rumah baru my dad and my mom, rumah ni tgh dalam pembinaan, tgh plaster dinding..
apa yang menarik tentang rumah ni, banyak …

Azamku untuk tahun 2011
December 23, 2010 – 4:41 am | 2 Comments
Azamku untuk tahun 2011

Salam,
aku macam tak sangka,da 1 tahun aku bekerja di Utem ni sebagai pendidik.. masa amat cepat berlalu.. apa2 pun, untukt ahun yg akan datang ni, aku nak buat azam yang mampu aku capai, insyallah..
apa yer …

ODASB VS ODASB+CC :- Part 2
December 22, 2010 – 7:13 am | 6 Comments

Salam,
Kali ni saya nak sambung cerita pasal ODASB VS ODASB+CC, hari tu saya cerita pasal teknik gandaan guna CC.. so, kali ni saya nak terangkan penggunaan ODASB tanpa CC.. tapi still mengekalkan perbelanjaan bulanan sebanyak …

agihan pendapatan / dividen ASB untuk tahun berakhir disember 2010
December 21, 2010 – 4:02 am | No Comment

PNB telah mengumumkan pengagihan pendapatan untuk ASB sebanyak 7.5% dan bonus sebanyak 1.25%. alhamdullilah..

dividen ASB 2010
December 19, 2010 – 1:15 pm | 5 Comments
dividen ASB 2010

salam,
Ramai tul dok search dalam google pasal dividen ASb 2010 ni.. agak2 beraper yer.. rasanya selasa ni akan diumumkan pengagihan keuntungan untuk tahun 2010.. kalau ikut trend amanah saham PNB yang lain, semuanya menunjukkan peningkatan …

Perlukah takaful untuk penjawat awam??
December 14, 2010 – 7:21 am | 7 Comments

salam,
hari ni nak bercerita mengenai takaful, bukan pasal ODASB..
macam ni, saya sekarang bekerja dengan kerajaan under kementerian pengajian tinggi.. so, semua orang sedia maklum, sebagai penjawat awam, kami diberi kemudahan medical di hospital kerajaan, orang …