Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » cerita aku

Rumah ku warna Hijau

Submitted by m.ruzaini.h on December 3, 2009 – 4:48 pm18 Comments

salam semua,

sekarang sudah jam 12.39 malam.. baru lepas abis cat untuk hari ni.. dah tak larat ni.. letih coz dari siang tadi dok mengecat.. mengecat berdua jer dgn adik.. project ni aku budget siap dalam seminggu.. so.. day 1 ni.. kami cat ruang tamu.. warna hijau beb.. nasib baik tak letak bulan jer.. coz bulan tengelam timbul jer sekarang.. macam lalang di tiup angin. di tiup ke kanan ia ke kanan.. di tiup ke kiri dia kekiri. faham2 la ek, ni peribahasa ni.. aku perli ni :) ..

ingat nak letak gambar sebelum dan selepas… sekali gambar gelap la.. tak  jadi.. tp tgk la gambar ruang tamu aku ni.. still tak siap lagi sebenarnya.. tingkap pun takder..tutup pakai kayu jer.. tikar getah lagi.. maklum la.. rumah kg.. still pakai tikar getah lagi.. klu ada duit lebih.. nak pasang tile lak.. aper2 hal pun.. esok sambung sikit lagi.. siapkan ruang tamu ni..

DSC_8976amin(adik aku) tgh bukak besi tingkap nako.. ganti baru.. cat asas warna putih.

DSC_8979

dah hijau dah

DSC_8994letak tv la dulu.. tak siap lagi ni.. esok sambung.. tapi tv kene gak tgk.. :) tingkap tutup pakai papan jer.. taknak bg air masuk klu hujan.. esok br pasang tingkap tu dan letak tikar getah….

Random Posts

18 Comments »

  • Hazman says:

    Ko jangan nak kutuk “Bulan” kang x pasal2 kene doa laknat. :-p

    cantik dowh umah ko. hehehe

    Hazman leeds

  • m.ruzaini.h says:

    aku bukan kutuk.. cuma kecewa jer dgn “bulan sekarang” dah lari dari matlamat sebenar hanya kerana hendak berkuasa. dan mengunakan agama untuk menghalalkan cara.

  • Aziz Yussof says:

    nice color… rajin ko buat semua ni…kerja2 mcm ni sure penat gilerkan..mcm Eric Leong make over… ;-)

  • m.ruzaini.h says:

    tak la rajin.. tgk cat lama dah bertukar jadi buruk.. so.. merajin kan diri jer.. lagi pun.. asik duduk rumah tak keluar peluh.. elok mengecat.. tapi penat dia.. tak yah nak cakap la.. memang tergolek time tido.. tp puas.. :) .. hari ni mengecat ruang makan lak.. rumah kg ni.. ruang makan dia.. lagi besar dari ruang tamu.. byk kene repair.. crack kene tampal.. tingkap kene bukak.. lampu tukar baru.. wiring tambah satu lagi lampu.. nasib baik.. dulu ayah memang ajar bertukang and wiring ni.. so.. save la sikit.. aku budget total rm1000 jer.. untuk repair and cat.. :) .. tile bulan satu nanti.. by the way.. thanks bg komen and sudi singgah blog yg tak seberaper ni.. :)

  • Aziz Yussof says:

    bukan jimat sikit kalau pandai repair sendiri..jimat banyak..aku mmg tak tau bab2 merepair nie…best gak kalau aku tau merepair mcm ko..setakat mengecat boleh la kot aku ni..lebih2 mmg tak tau…

  • m.ruzaini.h says:

    betul2.. jimat byk jugak la.. pastu dpt supply cat murah.. untuk harga cat jer.. dah jimat $$ klu dibandingkan dengan harga di kedai hardware. pastu cat sendiri.. memang lagi la.. tp menegcat ni..kene ada kesabaran yg tinggi.. klu tak.. buruk hasilnya.

  • aziz yussof says:

    dah siap semua ke belum?

  • m.ruzaini.h says:

    kene tangguh kejap.. untuk beri laluan kepada pemasangan tile yg akan start next week.. insyallah.. upah org pasang.. sekaki persegi RM1.30 untuk lantai.. meja singki RM500, bilik air RM250.. upah indon.. harap dia buat OK.. tile tak beli lagi.. ayah byk kerja.. minggu ni pasang khemah 60 biji dekat KL.. waaaa… pastu aku sorang kene pasang 2 khemah dekat klang.. tunang sepupu..

  • aziz yussof says:

    x jadi pasang tile sendiri ke?

  • m.ruzaini.h says:

    tile pasang susah.. and ruang yg luas.. so.. upah org yg pengalaman.. :) lagi pun.. saya next week dah kene lapor diri dekat utem melaka..

  • aziz yussof says:

    congratulation! dh dpt offer letter n report duty keje kat UTem…

  • m.ruzaini.h says:

    thanks.. biler nak balik malaysia.. boleh keluar minum teh.. :)

  • aziz yussof says:

    insyaAllah end of Jan ni… apa2 nnti bila dh kat mysia kita calling2…

  • shazli sate says:

    hahaaha…

    amboi bang aziz… galak no sembang ngan ruzaini.

    wei. dude. ni umah ko ke umah sewa.

    kat melaka kan.

    ko jgn reply kat sini, reply ym2.

    kang org ingat kita ade papelak, aku ade aifa yek. =)

  • m.ruzaini.h says:

    aifa milik shazli.. so kepada semua yg berminat.. harap maaf yer.. shazli dah ada aifa.. hahahah

  • di says:

    pasang tile tu ok ke?
    umah u area mana?
    klau ok bleh la nak mntak number org yg pasang tu

  • m.ruzaini.h says:

    org indon pasang.. sub dekat dia.. dia ambil satu kaki rm2.. untuk sinki, panjang 20X3 = RM800.. bilik air RM300.. harga tu just untuk upah jer.. bahan2.. kene beli sendiri..

  • sue says:

    Cntik la wrna hijau,pndai awk pilih..:-))

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.