Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for March 2013

Hibah atau wasiat untuk produk ASNB (ASB,ASD,ASW2020 dan lain2)
March 29, 2013 – 2:03 am | 5 Comments
Hibah atau wasiat untuk produk ASNB (ASB,ASD,ASW2020 dan lain2)

Salam,
Wasiat atau hibah atau tidak berwasiat… kalau tak berwasiat confirm akan leceh dan lama prosesnya… kalau berwasiat pun agak lama proses dia…
kalau kita lihat kepada akaun KWSP,insuran,takaful @ tabung haji… kesemuanya ini boleh kita letakkan …

cukai pendapatan untuk tahun 2012 (income tax 2012)
March 25, 2013 – 6:42 am | 2 Comments
cukai pendapatan untuk tahun 2012 (income tax 2012)

salam sejahtera,
kali ni aku nak cerita sekit pasal income tax @ cukai pendapatan tahunan kita… ini nak cerita pun sebab aku br jer dapat bali refund cukai yang terlebih bayar… cepat seh.. 2 minggu jer …

dokumen yang diperlukan untuk pengeluaran akaun 2 KWSP dalam pembelian rumah pertama (subsales)
March 21, 2013 – 1:10 am | 42 Comments
dokumen yang diperlukan untuk pengeluaran akaun 2 KWSP dalam pembelian rumah pertama (subsales)

salam,

lepas korang dah tau macamane nak kira berapa maksimum korang boleh keluarkan dari akaun 2 KWSP untuk pembelian rumah.. disini aku sertakan senarai doc yang perlu korang sediakan… coz kalau tak lengkap.. memang konfirm …

kadar maksimum pengeluaran KWSP akaun 2 untuk pembelian rumah
March 21, 2013 – 12:40 am | 14 Comments
kadar maksimum pengeluaran KWSP akaun 2 untuk pembelian rumah

salam,

sebenarnya dah lama nak share pasal pengeluaran kwsp untuk pembelian rumah ni… baru hari ni tergerak nak share…

ini based pada pengalaman sebenar saya…

pada tahun lepas, wife saya telah membeli sebuah rumah yang …

divden bank rakyat untuk tahun berakhir 2012 / 2013
March 14, 2013 – 3:17 am | No Comment
divden bank rakyat untuk tahun berakhir 2012 / 2013

Salam,
semalam bank rakyat mengumumkan kadar dividen untuk tahun kewangan berakhir 2012… kali ini macam tahun lepas, ada bonus untuk penambahan syer… cash dapat dalam 16% manakala penambahan syer sebanyak 2%.. total dividen bank rakyat tahun …

Permohonan Pinjaman Pelajaran MARA di Bawah Program Pasca Siswazah Luar Negara 2013 boleh dipohon mulai 5 Mac 2013.
March 1, 2013 – 1:30 am | 7 Comments
Permohonan Pinjaman Pelajaran MARA di Bawah Program Pasca Siswazah Luar Negara 2013 boleh dipohon mulai 5 Mac 2013.

salam,
MARA sekali lagi membuka tawaran PERMOHONAN TAJAAN MARA PROGRAM PASCA SISWAZAH KE INSTITUSI PENGAJIAN TINGGI TERKEMUKA LUAR NEGARA UNTUK TAHUN 2013 —-> link(click)
boleh download syarat2 dalam pdf —>Click–> syarat Pasca Siswazah 2013
Jikalau anda mempunyai …