Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for August 2009

Merdeka ke 52- 31 Ogos
August 30, 2009 – 6:28 pm | No Comment

Selamat menyambut hari kemerdekaan negara kita yang tercinta Malaysia.

Jom buat lemang…
August 30, 2009 – 5:23 pm | No Comment

salam..
jom buat lemang. jgn dok mengorat anak dara org pulak.. Dekat uk ni bukannya ada lemang pun..
dah tak sabar nak balik ni..

Gagal SPM
August 29, 2009 – 1:22 pm | No Comment

salam,
Lama dah tak update blog ni.. bizi sikit dgn project.. tapi post kali ni.. pasal spm.. ada dekat you tube.. lawak gak they all buat video ni..
selamat berpuasa

Jom Sahur…
August 21, 2009 – 1:04 pm | One Comment
Jom Sahur…

salam..
Cepat betul la masa berlalu.. tup2.. dah kali kedua aku berpuasa dekat UK ni.. huhu.. shahdu la.. dah la tak leh balik awal.. hampeh sehampeh2nya.. ni VIVA punya pasal la.. yang best puasa dekat sini.. …

Pengumuman puasa.. esok puasa..
August 21, 2009 – 12:58 am | One Comment

Esok puase di Leeds. emm. kat London puasa hari sabtu.. hai.. pening2. nak ikut yang maner ni.. macammaner la london tak nampak anak bulan, leeds dah nampak.. takper la.. aku puasa jer la esok.. coz …

Ada apa dengan hari ini….
August 16, 2009 – 2:15 pm | No Comment
Ada apa dengan hari ini….

Salam,
Seminggu dua ini adalah minggu yang sibuk untuk diri aku. sekarang aku dalam proses nak menyiapkan thesis dan lab aku. semalam aku dah siapkan mengenai circuit design, but just block diagram jer. tak draw lagi …

Mabuk oh mabuk
August 16, 2009 – 1:06 am | 3 Comments

Dalam dunia ni macam macam mabuk ada… and setiap orang pernah mabuk… tapi yang paling glamour…
Mabuk minuman
Ada orang mabuk dengan arak – wine, cocktail, beer, sake or todi… kalau rasa sikit mesti nak lagi dan …

H1N1
August 15, 2009 – 9:00 pm | No Comment
H1N1

Salam,
Setakat ni dah 59 orang mati di malaysia akibat jangkitan selsema babi atau nak bunyi sedap tapi susah nak sebut H1N1. mengikut maklumat dari surat khabar hari ini, 5 juta rakyat malaysia berisiko di jangkiti …

Masuk kandang kambing, aku mengembek.. bek..bek
August 13, 2009 – 2:26 am | No Comment
Masuk kandang kambing, aku mengembek.. bek..bek

Salam,
aku just masuk kandang kambing jer la, tapi tak la mengembek.. hahahah
Hari ni aku ikut trip MSc student ke Yorkshire Dales. Dr tryner yang organise.. dia supervisor aku. mula2 taknak pergi.. tapi dia ajak.. pergi …

Biarkan aku “PERGI”
August 11, 2009 – 8:04 pm | 4 Comments

Salam, Pergi by aizat, nice song, very touching song.. hummm.. lagu ni di buat khusus untuk cerita talentime. simple story, but mendalam maksud dia. lagu ni ada 2 versi, english version and malay version. between …

Ada apa dengan “11 Ogos”
August 10, 2009 – 7:11 pm | 3 Comments
Ada apa dengan “11 Ogos”

Salam,
Waktu aku tulis post ni, masih 10 ogos 2009 di Leeds ni, tetapi dekat malaysia dah 11 Ogos 2009tarikh ini adalah satu tarikh di dalam bulan kemerdekaan untuk negara kita Malaysia, satu tarikh yang amat …

Ujang dapat kawin dengan Milah ???????
August 7, 2009 – 12:00 am | No Comment
Ujang dapat kawin dengan Milah ???????

Salam,
Ujang dapat kawin dengan milah??? post sebelum ni (klik) pasal ujang,mak and milah dimana milah sepatutnya kawin dengan orang lain bukan dengan ujang kerana ujang takder kerja and tak berduit untuk sediakan hantaran dan belanja …

Emak, den nak jugak si Milah tu
August 6, 2009 – 2:01 am | One Comment

salam
Post yang lepas aku ada letak iklan kan, pasal mak doktor cari menantu. hari ni. kita tgk sketsa atau lagu pasal kawin2 ni. dalam sketsa ini, perbualan ujang dengan emak nya, pasal si milah. ujang …

Mencari calon menantu
August 5, 2009 – 12:00 am | 11 Comments
Mencari calon menantu

iklan lawak aku pernah jumper.. ni mesti kes mak ayah risau anak tak kawin2 lagi ni.. aku pun tak kawin2 lagi ni.. huhuhu.. nanti mak aku bubuh iklan.. susah ni.. hahahah.. so, awek2 yg masih …