Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for July 2015

resepi tapai pulut manis
July 28, 2015 – 9:49 pm | One Comment
resepi tapai pulut manis

Salam,
2 hari lepas aku cuba buat tapai pulut.. itu pun lepas dapat import ragi dari malaysia… aku memang peminat tapai pulut ni.. coz manis and sedap di makan.. lebih2 lagi kalau makan time sejuk2… yum2…
dekat …

Berbaloikah membeli kereta Di United kingdom menggunakan Student AP? adakah ASB boleh membantu?
July 10, 2015 – 8:23 pm | 8 Comments
Berbaloikah membeli kereta Di United kingdom menggunakan Student AP? adakah ASB boleh membantu?

Salam,
Hari ni ada masa sikit nak tekan2 calculator… just nak sembang sikit pasal membeli kereta di luar negara atau beli kereta di malaysia.. mana satu yang OK…
straight to the point.. saya berminat nak beli sebuah …

Twins dah setahun…
July 8, 2015 – 12:15 am | No Comment
Twins dah setahun…

Salam,
Tanggal 12 julai 2014 jam 12.30am di jessop wing hospital sheffield lahirnya puteri dan putera kesayangan kami iaitu aisyah ramadhani dan asyraf ramadhan… nama mereka di ambil semperna kemuliian bulan ramadhan.. syukur mereka dilahirkan dibulan …

Cost untuk membuat pajeri nenas di United kingdom versi zaini
July 6, 2015 – 5:12 pm | No Comment
Cost untuk membuat pajeri nenas di United kingdom versi zaini

Salam
Menu berbuka perantauan hari ini adalah pajeri nenas banjir berapi.. kenapa banjir dan berapi.. sebab kuah bayak and agak pedas sedikit….
hari ni aku buat pajeri nenas 2 biji je 9dapat la 12 potongan kalau bulat …

Kemeriahan ramadhan di perantauan – berbuka beramai2
July 6, 2015 – 7:52 am | No Comment
Kemeriahan ramadhan di perantauan – berbuka beramai2

Salam,
sekarang dah masuk 10 hari terakhir bulan ramadhan… sekejap je masa berlalu walaupun kami disini berpuasa 19 jam sehari.. sebenarnya tak la susah sgt puasa lama2 ni.. tak berpeluh sangat.. sebab cuaca kot…
selain dari berpuasa, …