Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Education, cerita aku

Report oh report

Submitted by zaini_uitm82 on May 5, 2009 – 12:42 amNo Comment

salam, Terasa cepat masa berlalu, dah nak abis dah semester dua kat Leeds uni ni. tak sangka dah lebih setegah tahun aku dekat sini. sekarang bizi prepare exam 18/5 ni and siapkan report yang menimbun2. aku ada 4 report kene submit jumaat ni.

1) Pilot study report (100% mark)

-pilot study ni macam feasibility study untuk ke arah main project next semester. tak kesah aper idea yg kita ada, kita masuk kan, takder betul dan salah. inteligent power backup system for HAM radio, em ni la project aku. but more focus kat switching implementation. susah gak la. tp dari segi concept senang jer.. heheh. dah siapkan draf pertama, tunggu feedback dari supervisor yg cool, Dr CHris Tryner.

2) Control system (20%)

- kene buat MATLAB, benci tul aku dgn sofware ni, dah la first time guna. pening la sikit, nasib baik ada faezah, budak Meng, dia pandai, so byk tgk dia punya kerja la ek, tp tak tiru tau. just tgk jer… heheheh.

control system ni best, cuma leceh, coz kene fahamkan application and aper sebenarnya system tu nak.

3) mini Project (50%) – PWM controller

-nak control servo motor, so kene la guna PWM signal.. hahah. simple jer project ni.but klu saper2 tak biasa dgn c prog and macamamner nak jadikan microcontroller sebagai ADC, akan jd big prob la. aku dgn Thim (best frenz dlm kelas) adalah group yg paling ok, mesti jadi klu buat.. hahaha. so group aku berjaya membuat project ni berfungsi. hahaha. best2. hopefully leh dpt markah lebih. and aku br jer siap kan report ni walaupun due date dia jumaat ni. nak study benda lain la.

4) power electronic

lab ni, aku tak go through lagi.. takder masa. nanti lepas aku dah siapkan aku tulis aper yang aku dah buat.. heheh..

berharap sgt this semesta aku dapat harungi dgn jayanya.saper2 yg kenal aku, doa kan aku berjaya.. insyallah.

cheers

DSC_5913

Random Posts

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.