Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in Video

apakah itu hibah
October 2, 2013 – 5:44 am | No Comment
apakah itu hibah

.
apakah itu hibah?
Hibah secara asasnya bermaksud pemberian, sedekah atau hadiah melibatkan akad yang mengandungi pemberian hak milik oleh pemilik harta kepada seseorang secara sukarela semasa hayatnya atas dasar kasih sayang tanpa mengharapkan balasan (’iwad).
sila …

Pengurusan aliran tunai dan kredit anda
October 2, 2013 – 5:25 am | No Comment

Salam,

disini ada satu video yang amat berguna didalam pengurusan aliran tunai dan kredit anda..
Tidak kira berapa gaji anda, jika anda dapat menjimatkan perbelanjaan dengan mengurangkan kehendak, anda akan mempunyai lebihan duit untuk disimpan dan …

Biarkan aku “PERGI”
August 11, 2009 – 8:04 pm | 4 Comments

Salam, Pergi by aizat, nice song, very touching song.. hummm.. lagu ni di buat khusus untuk cerita talentime. simple story, but mendalam maksud dia. lagu ni ada 2 versi, english version and malay version. between …

Kasih ku untuk mu ibu..
May 10, 2009 – 7:25 pm | No Comment

Kasih ku pada mu ibu amat mendalam. ampunkanlah daku, kerana dosa padamu wahai ibuku. sob sob

Jom Gosok Gigi :)
March 19, 2009 – 7:32 pm | No Comment
Kasih Ayah Dan Ibu
January 6, 2009 – 5:31 pm | 2 Comments
Airmata Syawal
September 30, 2008 – 6:27 am | No Comment
Airmata Syawal

Airmata Syawal
Sayu… hati ini makin sayup
Rindu… terkenangkan desa permai
Wajah ayah bonda bermain di mata
Mengajak ku pulang ke desa
Di hari bahagia hari raya

Lama kutunggu
Bertemu di pagi mulia
Namun tidak kesampaian
Airmata jatuh berlinangan
Kuingin berulang manisnya bersama
Menyambut hari bahgia
Jarak …

Puasa
August 31, 2008 – 3:57 pm | No Comment
Puasa

31/8/08
salam
Esok dah start puasa.. and esok aku cuti.. byk perkara yang hendak dibereskan sebelum hari rasmi aku meninggal kan NEC semiconductor Malaysia. apa erti puasa pada diri aku.
Erti Puasa yang aku faham adalah menahan diri …

Merdekakah kita
August 31, 2008 – 3:47 pm | No Comment
Merdekakah kita

salam semua,
31/8/2008:-
salam. cepat betul masa berlalu.. hari ni negara kita menyambut kemerdekaan yang ke-51. tertanya pada diri sendiri.. merdeka kah diri ku ini.. 51 tahun yang lepas.. erti kemerdekaan ialah BEBAS dari cengkaman penjajah asing.. …

Anak kecik main api
August 24, 2008 – 4:24 am | One Comment
Anak kecik main api

24 ogos 2008,
aku teringat time kat BTN 2 minggu lepas.. last day BTN ada satu lagu dimainkan yg mengusik hati,
lagu warisan,anak kecil main api.. kalau kita dengar lirik dia betul2.. memang akan terasa..
adakah warisan yang …