Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for November 2013

Dividen amanah saham bumiputera ASB 2014 / 2013. (dividen asb 2014)
November 28, 2013 – 7:55 am | 19 Comments
Dividen amanah saham bumiputera ASB 2014 / 2013. (dividen asb 2014)

Salam semua,
kita semakin menghampiri penghujung tahun 2013, dan seperti yang semua tunggu-tunggukan adalah pengumuman dividen asb 2014.
agak2 korang lah, berapa ye kita akan dapat.. aku rasa dividen dalam 7.8% dan bonus 1%..
sebab apa aku teka …

Hari kedua di sheffield:- shopping dan masuk rumah baru
November 25, 2013 – 5:32 pm | 7 Comments
Hari kedua di sheffield:- shopping dan masuk rumah baru

Salam,
setelah bermalam dirumah faiz dan wani (host kami), baru kami dapat masuk ke rumah baru kami di darnall road.. rumahnya kecik je.. tidak la besar… orang kata sekangkang kera je rumah ni… tp syukur ada …

Masa untuk berlepas ke sheffield…..
November 25, 2013 – 9:14 am | 3 Comments
Masa untuk berlepas ke sheffield…..

Salam,
Sekarang telah tiba masanya untuk berlepas ke Sheffield UK… apakah perasaan aku sekarang… bercampur baur… antara teruja,takut and sedih…. aku akan berlepas malam ini dari KLIA ke Manchester,UK (transit di Dubai) dengan menaiki pesawat Emirates …

Opss…. aku shopping lagi perabut terpakai…
November 8, 2013 – 2:27 am | No Comment
Opss…. aku shopping lagi perabut terpakai…

Salam,
sekali lagi aku melilau tak tentu hala dekat mudah.com… saje je cuci2 mata.. sekali aku terclik pic orang nak jual set bilik tidur terpakai… untuk makluman, perabut ni direct owner yang iklankan.. aku tgk dalam …

Bakal Teratak ku Di Sheffield united Kingdom untuk 3 tahun
November 7, 2013 – 5:50 am | No Comment
Bakal Teratak ku Di Sheffield united Kingdom untuk 3 tahun

Salam,
minggu ni rasa lega coz dah dapat rumah sewa di Darnall Sheffield united kingdom… Ribuan terima kasih kepada Abg zack, penghulu kampung dekat sana yang bersusah payah mencari rumah sewa untuk aku dan wife… Insyallah …

Procedure untuk apply visa Spouse UK (Tier 4 General Dependent partner visa UK) 2013 – Spouse or Dependent
November 7, 2013 – 5:32 am | 12 Comments
Procedure untuk apply visa Spouse UK (Tier 4 General Dependent partner visa UK) 2013 – Spouse or Dependent

Salam,
sebelum ni aku ada cerita pasal permohonan student visa tier 4 untuk individu… korang boleh check dekat link ni http://perjalananku.com/?p=3104.. hari ni aku nak cerita untuk visa untuk spouse pulak… aku boleh cerita untuk bini …