Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pembinaan Rumah Impian

Cerita mengenai perjalananku membina rumah impian Di Durian Tunggal Melaka

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for March 2019

Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – Footing dan kerja besi
March 12, 2019 – 5:09 am | No Comment
Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – Footing dan kerja besi

Salam,
Hari ini kerja-kerja untuk footing telah berlangsung dimana sebuah mesin korek @ JCB @ case telah disewa untuk kerja-kerja pengorekan lubang-lubang footing.
ada total 41 lubang footing perlu di korek dimana jangkaan akan selesai dalam tempoh …

Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – building Setting out
March 11, 2019 – 4:50 am | No Comment
Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – building Setting out

Salam,
Semalam pihak kontraktor dah dirikan stor kecil dan juga membersihkan kawasan dari kayu-kayo pokok yang telah ditebang sebelum ini.
hari ni telah dijalankan kerja-kerja penandaan footing dan primeter bangunan atau dinamakan setting out process.. setting out …

Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – pembelian barang pertama
March 6, 2019 – 4:46 am | No Comment
Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – pembelian barang pertama

Salam,
Duit 10% masih tidak dapat lagi.. di portal LPPSA duit 10% telah di bayar kepada akaun peguam.. dan peguam tidak mengeluarkan lagi cek berkenaan.. agak slow disitu.. apa-apa pun.. aku dah start untuk membeli beberapa …

Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – ukur sempadan tanah
March 2, 2019 – 5:01 am | No Comment
Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – ukur sempadan tanah

Salam,
Hari ni aku ada di manjung perak atas urusan mengajar pelajar luar kampus (part time).. dah hari ini juga juru ukur tanah yang aku contact tak sabar-sabar nak start kerja ukur.. aku OK je.. call …

Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – bekalan air sementara (syarikat air melaka berhad)
March 1, 2019 – 4:50 am | No Comment
Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – bekalan air sementara (syarikat air melaka berhad)

Salam,
Hari ni kontraktor air telah melakukan pemasangan bekalan air sementara.. kontraktor ini akan korek tanah dan tapping sambungan ke main paip.
pemasangan bekalan paip ini adalah tanpa meter..meter kene tunggu dalam masa 1 minggu..
cost untuk pengorekan …