Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for October 2008

Tiket pulang percuma kepada rakyat Malaysia tinggal lebih masa di UK
October 31, 2008 – 5:24 pm | No Comment

31/10/2008 11:45pm
Oleh HELMI MOHD. FOAD
PUTRAJAYA 31 Okt. – Lebih 30,000 rakyat Malaysia yang tinggal melebihi tempoh di United Kingdom (UK) dinasihatkan segera pulang ke tanah air sebelum kerajaan negara itu mengambil tindakan terhadap mereka terutama …

Pelajaranku di Leeds
October 28, 2008 – 11:11 pm | One Comment

salam..
terfikir gak.. apa guna blog ni ek.. byk tunjukkan pengalaman berjalan2 and entah aper2 tah.. raser nak buat section untk subject yg aku ambil kat sini la… tp belum tau nak buat macmamaner lagi..
untuk permulaan.. …

Say goodbye
October 27, 2008 – 11:37 pm | One Comment

“How can I say goodbye to someone I never had? Why do tears fall for someone was never mine? Why is that I miss someone I was never with and I ask why I love …

GBP VS RM
October 27, 2008 – 12:22 pm | No Comment

salam,

Apa yg menarik mengenai pertukaran mata wang atau FOREX exchange.. sejak dari mula sampai sini sehinggalah pada hari ini.. dapat dilihat nilai RM bertambah kuat jika dibandingkan dengan nilai pound sterling.. pada 30 hari yang …

Jalan2 di "leeds city museum"
October 25, 2008 – 10:57 pm | No Comment

25/10/2008
sabtu
Aku, zaki,miss za dan pemandu pelancong shazli dengan raser best nya telah ke muzium leeds… dah duduk tempat org.. kene la tau sejarah dia kan… org tua2 kata.. kalau masuk kandang kambing mengembek.. klu masuk …

pengalaman ke jualan "bonet kereta" di leeds
October 25, 2008 – 10:39 pm | One Comment

salam…
nak cerita pengalaman pertama ke car boot di leeds.. abg idris “warung leeds” telah mengajak aku,ridhuan, mat noor and nawi untuk merasai pengalaman ke car boot.. tp bukan bg nawi.. kerana dia org lama kat …

MENGAPA OH MENGAPA?
October 23, 2008 – 8:29 pm | 2 Comments

Mengapa seseorang Yahudi dibolehkan menyimpan janggut untuk mengamalkan kepercayaannya…

…tetapi bila seorang Muslim berbuat demikian, dia dianggap ekstrim dan pengganas?

Mengapa seseorang rahib boleh meliputi keseluruhan tubuhnya kerana memperhambakan diri kepada Tuhannya…

…tetapi bila seseorang …

Perlindungan untuk wanita
October 21, 2008 – 5:42 pm | No Comment

Oleh : Nor Affizar Ibrahim
[email protected]

Pelan perancangan bersesuaian bantu golongan hawa nikmati kehidupan bermutu pada masa depan
KEBELAKANGAN ini semakin banyak syarikat institusi kewangan dan insurans yang begitu ghairah serta berlumba-lumba memperkenalkan skim pelan perlindungan insurans khusus …

Kerja saya merbahaya tuan………..
October 21, 2008 – 10:19 am | No Comment

Gosok gigi harimau pun gaji basic RM1700 + OT = RM2100………………Byk …

A story to remember
October 19, 2008 – 6:24 pm | 4 Comments

A story to remember…. cerita pendek yang menyentuh perasaan sesiapa yang membacanya.. pengorbanan seorang adik terhadap kakaknya… selamat membaca..
p/s penulis cerita ini tidak dapat dikesan.

Aku cuma ada seorang adik. Usianya tiga tahun lebih muda daripada …

Jamuan raya MSCL di, Cardigan Community Centre
October 18, 2008 – 2:03 pm | One Comment

Title: Majlis Hari Raya dan Sambutan Pelajar Baru
Date: Saturday October 18, 2008
Time: 11:00 am – 3:00 pm
Location: Cardigan Community Centre
Street: Cardigan Community Centre, 145-149 Cardigan …

Di atas nama cinta
October 17, 2008 – 10:45 pm | No Comment

salam,
Atas nama cinta.. ada apa dengan cinta.. setiap manusia fitrahnya sukakan perkara keindahan kecantikan temasuklah dengan perasaan cinta sesama manusia.. cinta sesama manusia adalah cinta yang sementara, cinta hakiki adalah cinta kepada yg Maha Esa… …

A walk to remember
October 17, 2008 – 4:21 pm | One Comment

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=V7676EC06oc&hl=en&fs=1]
mandy moore
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=n0eAri0PxEM&hl=en&fs=1]

Bukan senang nak jadi senang
October 13, 2008 – 10:37 pm | 3 Comments

BNM serbu 4 syarikat
Oleh MOHD. SAIFUL MOHD. SAHAK dan TAN MING WAI,utusan
KUALA LUMPUR 13 Okt. – Bank Negara Malaysia (BNM) hari ini menyerbu empat buah syarikat skim cepat kaya melalui Internet yang mempunyai rangkaian beratus-ratus …