Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for December 2015

cara kiraan dividen dan bonus asb 2015 / 2016
December 29, 2015 – 8:53 am | One Comment
cara kiraan dividen dan bonus asb 2015 / 2016

Salam..
Ramai yang bertanya bagaimana hendak mengira dividen asb 2015 dan bonus asb 2015.. dividen dan bonus asb tak boleh dicampur direct seperti ini 7.25+0.5 = 7.75 kerana kiraan kedua2 nya adalah berbeza..
Aku pernah menulis berkenaan …

dividen dan bonus asb 2015 / 2016
December 29, 2015 – 2:35 am | No Comment
dividen dan bonus asb 2015 / 2016

Salam..
Sebentar tadi asnb telah mengumumkan dividen amanah saham bumiputra asb untuk tahun kewangan berakhir 2015 sebanyak 7.25% dan bonus sebanyak 0.5%..
Agihan pendapatan ASB 7.25 sen seunit
KUALA LUMPUR: Amanah Saham Nasional Bhd (ASNB) mengumumkan agihan …

resepi nana kitchen:- ~ CRISPY CHEESY CHICKEN BALL ~
December 28, 2015 – 9:36 pm | No Comment
resepi nana kitchen:- ~ CRISPY CHEESY CHICKEN BALL ~

salam
~ CRISPY CHEESY CHICKEN BALL ~
hari ni terasa nak makan cheesy chicken ball tapi tak tau nak beli kat mane so memang kene bikin sendiri la jawabnye. jom temgok camne saya buat..

what u …

Design Rumah Impian:- pearl valley 276
December 28, 2015 – 9:20 pm | No Comment
Design Rumah Impian:- pearl valley 276

Salam,
Rumah impian kami.. Insyallah satu hari nanti akan tercapai..
RUzaini
sumber:- internet

Amanah Saham Nasional Berhad (ASNB) mengumumkan agihan pendapatan sebanyak 6.10 sen seunit bagi Amanah Saham Nasional (ASN)
December 28, 2015 – 8:20 am | No Comment
Amanah Saham Nasional Berhad (ASNB) mengumumkan agihan pendapatan sebanyak 6.10 sen seunit bagi Amanah Saham Nasional (ASN)

Kuala Lumpur: Amanah Saham Nasional Berhad (ASNB), anak syarikat milik penuh Permodalan Nasional Berhad (PNB) hari ini mengumumkan agihan pendapatan sebanyak 6.10 sen seunit bagi Amanah Saham Nasional (ASN) untuk tahun kewangan …

Penangguhan urus niaga asb dan asn untuk kiraan dividen 2015
December 7, 2015 – 11:22 pm | 2 Comments
Penangguhan urus niaga asb dan asn untuk kiraan dividen 2015

Salam,
akhirnya urusan perniagaan berkaitan asn dan asb untuk tahun 2015 akan ditutup sementara bermula 24 disember 2015 hingga 3 januari 2016 untuk kiraan agihan pendapatan atau dividen asb 2015..
aku rasa kali ni dividen adalah 7.25% …