Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for September 2014

My twins story:- Asyraf & Aisyah berani ambil suntikan
September 25, 2014 – 9:15 pm | 2 Comments
My twins story:- Asyraf & Aisyah berani ambil suntikan

Salam
Hari ni 25/9/2014 aisyah & asyraf pergi untuk 2 month medical checkup dan juga 2 suntikan imunasation pertama dan oral vaksin iaitu

Pneumococcal infection, Pneumococcal conjugate vaccine, PCV) – 1st enjection dekat peha kanan
Diphtheria, tetanus, whooping …

Dividen Amanah saham 1 malaysia (AS1M) 2014
September 24, 2014 – 7:50 pm | 19 Comments
Dividen Amanah saham 1 malaysia (AS1M) 2014

Salam,
permodalan nasional berhad (PNB) telah mengumumkan pengagihan pendapatan/dividen untuk tahun kewangan berakhir 30 september 2014 sebanyak 6.60 sen sesaham atau pun 6.60%..
tahun lepas 6.70.. tahun ni 6.6.. kira ok la kan.. boleh la guna duit …

orang paling hensem pernah aku tgk dekat dunia maya ni..
September 22, 2014 – 12:49 am | No Comment
orang paling hensem pernah aku tgk dekat dunia maya ni..

Salam,
Walaupun hanya kenal melalui dunia maya.. tp aku rasa abg hensem (http://abangensem.com/) ni adalah orang yg ‘paling;’ hensem aku pernah jumpa.. hahahah.. kehensemannya bukan kerana wajahnya.. sebab aku rasa wak doyok lagi hensem kot.. tp …

transfer gambar dari phone ke pen drive
September 17, 2014 – 11:40 pm | No Comment
transfer gambar dari phone ke pen drive

Salam,
aku baru beli dual USB memory stick brand scandisk… macam mana bentuk dia.. meh aku tunjukkan dekat korang (refer gambar dibawah)
aku beli benda ni sebab nana punya phone asik hang je sebab low memory capacity …

CIMB dah offer asb islamic loan la (pinjaman asb islamik)
September 11, 2014 – 7:35 pm | 103 Comments
CIMB dah offer asb islamic loan la (pinjaman asb islamik)

wahhhhhh…
CIMB dah offer asb-i loan la… dulu loan asb islamic ni hanya Maybank je yang ada… tp term dia maximum 25 tahun.. CIMB ASB-i ni term paling panjang adalah 30 tahun.. so …

harga rumah aku lepas 1 tahun
September 10, 2014 – 10:52 pm | No Comment
harga rumah aku lepas 1 tahun

Salam,

ada  rumah aku yang aku beli setahun lebih dulu dh cecah 200k wei.. dulu beli tak la harga mcm ni.. gile betul harga naik…kenaikan harga rumah dimalaysia kebanyakannya disebabkan permainan spekulasi.. bukannya kerana real …

Bercarboot di OLDcotes worksop, Nottinghamshire
September 8, 2014 – 12:59 am | No Comment
Bercarboot di OLDcotes worksop, Nottinghamshire

Salam,
hari ni aku, nana and twins pergi ke carboot oldcotes dengan membawa 1 cabaran besar.. hahaha.. cabaran nya tak lain tak bukan adalah mencari permainan untuk twins..
kepada yg tahu tentang carboot ni.. semua tahu brg …

Bab 3:- Perjalanan hidupku ke Sheffield,United Kingdom – Bagaimana nak guna sim card malaysia di UK
September 7, 2014 – 12:41 am | No Comment
Bab 3:- Perjalanan hidupku ke Sheffield,United Kingdom – Bagaimana nak guna sim card malaysia di UK

Salam,
Adakah sim card malaysia anda penting.. bagi aku sgt la penting coz no tel malaysia digunakan untuk dapatkan TAC yg akan digunakan didalam perbankan internet seperti CIMBclicks atau Maybank2u.. kerana rata2 bank mengkehendaki TAC jika …

Bab 2:- Perjalanan hidupku ke Sheffield,united kingdom – Hutang-Hutang Di malaysia
September 6, 2014 – 8:54 pm | No Comment
Bab 2:- Perjalanan hidupku ke Sheffield,united kingdom – Hutang-Hutang Di malaysia

Salam,
Bila kita hendak stay di luar negara dalam jangka masa yang panjang seperti sambung belajar atau bekerja.. mesti akan ada persoalan, apa yang aku nak buat dengan hutang2 dimalaysia.. takkkan nak biar je kan.. hutang …

Bab 1:- perjalanan hidupku ke sheffield,united kingdom – visa+cuti belajar + KLIA –> Manchester
September 4, 2014 – 1:27 pm | 8 Comments
Bab 1:- perjalanan hidupku ke sheffield,united kingdom – visa+cuti belajar + KLIA –> Manchester

Salam semua,

dah 8 bulan menetap disheffield ni.. br berkesempatan nak mencoretkan serba sedikit perjalanan aku dan keluarga dari malaysia ke UK ni.. kiranya aku nak share kepada semua bakal pelajar yang akan dtg keuk …