Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pembinaan Rumah Impian

Cerita mengenai perjalananku membina rumah impian Di Durian Tunggal Melaka

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for April 2019

Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – ground beam
April 19, 2019 – 10:45 am | No Comment
Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – ground beam

Salam,
Progress terkini pembinaan rumah ini adalah beam bawah telah di siapkan dan tanah telah di isi kedalam petak2 beam.
Tanah untuk tambak tu alhamdullilah dapat murah.. tanah merah bukit.. 1 lori 10 tayar RM100.. order 5 …

Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – stump dan claim peringkat 20% LPPSA
April 5, 2019 – 9:19 am | 4 Comments
Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – stump dan claim peringkat 20% LPPSA

Salam,
status progress kerja adalah.. telah selesai kerja-kerja pembinaan stump dan lubang-lubang footing telah di timbus dengan tanah dengan bantuan JCB..
selesainya kerja-kerja pembinaan stump.. maka selesailah kerja2 asas.. dan aku boleh submit borang claim  kepada JPPH …