Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in Berita

Permohonan pinjaman pascasiswazah mara keluar negara 2014 telah dibuka
January 30, 2014 – 11:16 am | 4 Comments
Permohonan pinjaman pascasiswazah mara keluar negara 2014 telah dibuka

Salam,
permohonan pinjaman pascasiswazah mara untuk keluar negara untuk tahun 2014 akan mula dibuka pada 3 febuari 2013 hingga 16 februari 2014. permohonan hendaklah dilakukan secara online dilaman web rasmi mara (www.mara.gov.my)
Alhamdullilah MARA masih dapat membantu …

divden bank rakyat untuk tahun berakhir 2012 / 2013
March 14, 2013 – 3:17 am | No Comment
divden bank rakyat untuk tahun berakhir 2012 / 2013

Salam,
semalam bank rakyat mengumumkan kadar dividen untuk tahun kewangan berakhir 2012… kali ini macam tahun lepas, ada bonus untuk penambahan syer… cash dapat dalam 16% manakala penambahan syer sebanyak 2%.. total dividen bank rakyat tahun …

Permohonan Pinjaman Pelajaran MARA di Bawah Program Pasca Siswazah Luar Negara 2013 boleh dipohon mulai 5 Mac 2013.
March 1, 2013 – 1:30 am | 7 Comments
Permohonan Pinjaman Pelajaran MARA di Bawah Program Pasca Siswazah Luar Negara 2013 boleh dipohon mulai 5 Mac 2013.

salam,
MARA sekali lagi membuka tawaran PERMOHONAN TAJAAN MARA PROGRAM PASCA SISWAZAH KE INSTITUSI PENGAJIAN TINGGI TERKEMUKA LUAR NEGARA UNTUK TAHUN 2013 —-> link(click)
boleh download syarat2 dalam pdf —>Click–> syarat Pasca Siswazah 2013
Jikalau anda mempunyai …

Update buku asb 2012/2013 – korang dah update buku pelaburan???
January 2, 2013 – 1:36 am | 7 Comments
Update buku asb 2012/2013 – korang dah update buku pelaburan???

Salam semua,
hari ni dah 2 januari 2013… so dah masuk tahun baru.. dan yang bestnya.. hari ni dah boleh update buku ASB.. mesti ramai orang di bank and pejabat pos.. aku selalunya akan update lewat …

Ebook :- Pengalaman saya menjana income melebihi 50% keuntungan ROI setiap tahun.
July 5, 2012 – 9:22 am | 10 Comments

Salam,
setelah beberapa tahun memanipulasi ASB,LASB,CC,Overdraf untuk menghasilkan pulangan yang tinggi setiap tahun. dan dengan pengalaman itu, saya sekarang dalam proses menyiapkan satu Ebook tentang kaedah yang telah saya guna.
Dalam ebook itu nanti akan saya terangkan …

Semakan Keputusan Permohonan Pinjaman Pelajaran MARA di Bawah Program Pasca Siswazah Luar Negara 2012 boleh disemak mulai 10 April 2012.
April 10, 2012 – 1:51 am | 296 Comments

salam,
Kepada sesiapa yang memohon skim pinjaman pelajaran untuk PHD dan master diluar negara dari mara.. boleh semak mulai hari ini.
tahniah kepada sesiapa yang berjaya.. kepada yang tidak berjaya.. harap cuba sekali lagi.. dont give up …

Syer Bank Rakyat dapat 20% untuk tahun 2011
March 27, 2012 – 6:37 am | 6 Comments

Salam,
setelah menunggu sekian lama, akhirnya pengumuman pengangihan keuntungan tahun 2011 untuk pemegang syer telah diadakan semalam. menteri mengumumkan bahawa kadar keuntungan adalah sebanyak 20%. tinggi beb.. 15% dia akan bagi tunai, dan bakinya akan diberi …

pinjaman mara untuk program pasca siswazah / master luar negara 2012
March 1, 2012 – 4:40 pm | 23 Comments

Salam tuan/puan:
Adalah dimaklumkan bahawa Bahagian Penganjuran Pelajaran akan mengiklankan pinjaman pelajaran bagi program berikut di akhbar-akhbar utama:
1. Program Pasca Siswazah Luar Negara 2012 bagi kemasukan ke universiti luar negara bermula Jun 2012 hingga Mac 2013. …

Hari untuk update buku ASB untuk dividen tahun 2011
January 3, 2012 – 12:50 am | No Comment

Salam,
hari ni ASB kembali didagangkan.. so, hari ni akan penuhlah pejabat pos, maybank, cimb, and RHB. semua pakat nak update buku ASB, nak tahu beraper dividen yang diperolehi..
ada yang nak biarkan jer dividen tu dalam …

amanah saham 1 malaysia (AS1M) & Bonus 1/2 bulan
August 8, 2011 – 1:12 pm | No Comment
amanah saham 1 malaysia (AS1M) & Bonus 1/2 bulan

Salam,
selamat berpuasa.. dah seminggu kita berpuasa yer.. cepat betul masa berlalu.. time kecik2 dulu… 1 minit tu, umpama sejam.. itu cerita dulu2.. sekarang cerita hangat…
AS1M sekarang boleh dilabur dengan menggunakan duit akaun 1 KWSP.. dulu …

Keretapi hilang kawalan.
March 25, 2010 – 3:14 am | No Comment
Keretapi hilang kawalan.

Salam,
aku terbaca satu artikel tentang keretapi hilang kawalan sehinggal melanggar bangunan dimana, 3 orang maut. tapi pelik la kan, macamamner la keretapi boleh hilang kawalan, sedangkan, keretapi ni bergerak mengikut track. bukannya ada stering nak …

Selamat hari raya aidiladha kepada semua….
November 26, 2009 – 8:07 am | No Comment
Selamat hari raya aidiladha kepada semua….

salam,
Selamat hari raya pada semua pembaca.. jikalau ada silap kata selama saya berblog.. harap di maafkan.. .. tahun lepas aku tak sempat nak solat hari raya haji.. coz time tu.. ada pulak presentation unutk …

Pengumuman puasa.. esok puasa..
August 21, 2009 – 12:58 am | One Comment

Esok puase di Leeds. emm. kat London puasa hari sabtu.. hai.. pening2. nak ikut yang maner ni.. macammaner la london tak nampak anak bulan, leeds dah nampak.. takper la.. aku puasa jer la esok.. coz …

H1N1
August 15, 2009 – 9:00 pm | No Comment
H1N1

Salam,
Setakat ni dah 59 orang mati di malaysia akibat jangkitan selsema babi atau nak bunyi sedap tapi susah nak sebut H1N1. mengikut maklumat dari surat khabar hari ini, 5 juta rakyat malaysia berisiko di jangkiti …