Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for April 2013

Rumah murah untuk dijual di USJ13
April 26, 2013 – 8:12 am | No Comment

Salam semua,
ada rumah double storey (dua tingkat) teres untuk dijual dengan hanya yang murah…
intermediate unit di USJ UEP subang jaya selangor…
telah melalui pengubahsuaian (fully renovated)
ada build in kitchen cabinat
prime location,
berhampiran dengan station MRT (future)
asking price …

Pengenalan Pinjaman rumah / Housing loan (bahagian 1)
April 26, 2013 – 7:27 am | 2 Comments
Pengenalan Pinjaman rumah / Housing loan (bahagian 1)

Salam dan salam sejahtera,
Tahun ini aku plan nak beli 1 atau 2 buah rumah untuk pelaburan… nak kata aku dah lama dalam property investment ni tak la… br sangat… aku banyak belajar dari website, dari …

Rumah lelong bulan april 2013 – menang sebiji, kalah sebijik
April 23, 2013 – 10:35 am | 4 Comments
Rumah lelong bulan april 2013 – menang sebiji, kalah sebijik

Salam,
last week and this week aku pergi untuk bid 2 biji rumah.. 1 menang, 1 lagi kalah… yang menang tu rumah dekat puchong dan yang kalah tu dekat kajang utama…
dua2 unit ni last price naik …

Shopping perabut terpakai
April 9, 2013 – 1:08 pm | 4 Comments
Shopping perabut terpakai

Salam,
entry sebelum ni bercerita tentang pencarian perabut terpakai untuk fully furnish kan rumah sewa bini ku…
hasil pencarian selama 2 minggu, aku dapat beli :-

set bilik tidur
3 set meja makan 6 kerusi = RM120-RM250
meja solek kayu …

perabut murah untuk dijual
April 1, 2013 – 3:42 am | No Comment
perabut murah untuk dijual

salam,
perabut murah untuk dijual… ini ayat bukan bermaksud aku ada nak jual perabut… tp nak cerita pasal nak fully furnish kan rumah sewa kami (wife and me)…
bayar bank RM600, kalau unit fully furnish boleh bg …