Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pembinaan Rumah Impian

Cerita mengenai perjalananku membina rumah impian Di Durian Tunggal Melaka

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Pembinaan Rumah Impian

Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – dinding dan beam tingkat 2

Submitted by m.ruzaini.h on February 7, 2020 – 8:50 amNo Comment

Salam,

Pembinaan rumah ni terhenti lebih dari bulan dari bulan 11 hari tu.. ada masaalah sedikit dengan pekerja.. alhamdullilah.. kontraktor telah start balik kerja pada awal bulan januari 2020..

sekarang, kerja telah selesai untuk pembinaan dinding dan beam untuk tingkat 2.

masa yang diambil untuk stage ni lebih kurang 1 bulan dengan 4-5 orang pekerja.

senarai barang dan kos untuk stage ini adalah seperti berikut.

  1. Besi Y12 -  1 bundle – Rm2000
  2. besi y16 – 1 bundle – Rm2000
  3. bata merah – 23,150 biji – Rm8565.50
  4. pasir halus – 3 lori (30 ela) – RM1590
  5. pasir kasar – 1 lori 34tan – RM1200
  6. batu 20mm (3/2) – 1 lori 30 tan-820
  7. simen – 200 bag – Rm15/bag = RM3000
  8. Jenang pintu – 17 unit – RM1150

total = RM20,325.50

stage lepas ni plaster dan pembinaan rumah tangki.

sekian

Ruzaini

15

Related Post

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.