Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Lain-Lain »

Cara-cara untuk menyimpan duit didalam tabung haji melalui online (Maybank2u)
January 11, 2016 – 10:48 pm | No Comment

Salam,

rasanya dah pernah org buat step by step cara nak guna maybank2u untuk menyimpan didalam tabung haji.. tak salah kot aku share lagi.. meh layan.. jimat kos minyak and masa.. RM1.06 sahja sekali pengeluaran atau penyimpanan.. korang boleh register haji juga dan juga check baki akaun tabung haji melalui online.. kalau amanah saham bumiputra (ASB) boleh check online kan best..

jom layan

step 1:- login akaun maybank2u korang


Bunglow design – Bayou Creek Semi-D @Leisure Farm,Johor
January 2, 2016 – 10:47 pm | No Comment
Bunglow design – Bayou Creek Semi-D @Leisure Farm,Johor

Berada di Johor dan berdekatan dengan singapura, lokasi rumah ini memberi satu carahidup yang berbeza. Ianya boleh dikatakan berbeza kerana lokasi ini berada di dunia modern tetapi masih merasai suasana santai ala2 resort.
reka bentuk rumah …

Azam tahun baru 2016
January 1, 2016 – 2:23 am | No Comment
Azam tahun baru 2016

Salam,
sekejap je dah masuk tahun 2016.. dan  lebih 2 tahun kami sekeluarga menetap di bumi asing United Kingdom.. Azam tahun 2016 ni tak la byk.. sebab azam yang lepas pun byk yang tak selesai lagi.. …

cara kiraan dividen dan bonus asb 2015 / 2016
December 29, 2015 – 8:53 am | One Comment
cara kiraan dividen dan bonus asb 2015 / 2016

Salam..
Ramai yang bertanya bagaimana hendak mengira dividen asb 2015 dan bonus asb 2015.. dividen dan bonus asb tak boleh dicampur direct seperti ini 7.25+0.5 = 7.75 kerana kiraan kedua2 nya adalah berbeza..
Aku pernah menulis berkenaan …

dividen dan bonus asb 2015 / 2016
December 29, 2015 – 2:35 am | No Comment
dividen dan bonus asb 2015 / 2016

Salam..
Sebentar tadi asnb telah mengumumkan dividen amanah saham bumiputra asb untuk tahun kewangan berakhir 2015 sebanyak 7.25% dan bonus sebanyak 0.5%..
Agihan pendapatan ASB 7.25 sen seunit
KUALA LUMPUR: Amanah Saham Nasional Bhd (ASNB) mengumumkan agihan …

resepi nana kitchen:- ~ CRISPY CHEESY CHICKEN BALL ~
December 28, 2015 – 9:36 pm | No Comment
resepi nana kitchen:- ~ CRISPY CHEESY CHICKEN BALL ~

salam
~ CRISPY CHEESY CHICKEN BALL ~
hari ni terasa nak makan cheesy chicken ball tapi tak tau nak beli kat mane so memang kene bikin sendiri la jawabnye. jom temgok camne saya buat..

what u …

Design Rumah Impian:- pearl valley 276
December 28, 2015 – 9:20 pm | No Comment
Design Rumah Impian:- pearl valley 276

Salam,
Rumah impian kami.. Insyallah satu hari nanti akan tercapai..
RUzaini
sumber:- internet

Amanah Saham Nasional Berhad (ASNB) mengumumkan agihan pendapatan sebanyak 6.10 sen seunit bagi Amanah Saham Nasional (ASN)
December 28, 2015 – 8:20 am | No Comment
Amanah Saham Nasional Berhad (ASNB) mengumumkan agihan pendapatan sebanyak 6.10 sen seunit bagi Amanah Saham Nasional (ASN)

Kuala Lumpur: Amanah Saham Nasional Berhad (ASNB), anak syarikat milik penuh Permodalan Nasional Berhad (PNB) hari ini mengumumkan agihan pendapatan sebanyak 6.10 sen seunit bagi Amanah Saham Nasional (ASN) untuk tahun kewangan …

Penangguhan urus niaga asb dan asn untuk kiraan dividen 2015
December 7, 2015 – 11:22 pm | 2 Comments
Penangguhan urus niaga asb dan asn untuk kiraan dividen 2015

Salam,
akhirnya urusan perniagaan berkaitan asn dan asb untuk tahun 2015 akan ditutup sementara bermula 24 disember 2015 hingga 3 januari 2016 untuk kiraan agihan pendapatan atau dividen asb 2015..
aku rasa kali ni dividen adalah 7.25% …

Protected: Kawin + 1 lot tanah + 3 rumah dalam tempoh masa 17 bulan dengan gaji bersih kurang dari RM4000
November 4, 2015 – 7:02 pm | Enter your password to view comments

There is no excerpt because this is a protected post.

Permohonan penyata CCRIS perseorangan secara online
October 29, 2015 – 5:28 pm | 6 Comments
Permohonan penyata CCRIS perseorangan secara online

Salam,
Disini saya ingin berkongsi cara-cara untuk mendapatkan penyata ccris @ laporan pinjaman kita, yang dikeluarkan/diseliakan oleh bank negara. terdapat beberapa cara yang boleh kita lakukan untuk mendapatkan laporan ini..

pergi sendiri di kios …

Bagaimana hendak menyimpan lebih dari RM52,680 setahun bersih… Mampukah aku???
October 18, 2015 – 9:29 pm | 2 Comments
Bagaimana hendak menyimpan lebih dari RM52,680 setahun bersih… Mampukah aku???

*JUmlah RM yang dinyatakan dalam cerita kali ini diubahsuai untuk melindungi maklumat kewangan diri saya…
Salam,
Lagi 2 bulan setengah tahun 2015 akan berlalu dan tahun 2016 akan berganti.. itu bermakna umur kita juga akan bertambah..
Setiap tahun, …

Dividen Amanah saham 1 malaysia (AS1M) 2015
October 6, 2015 – 6:55 pm | No Comment
Dividen Amanah saham 1 malaysia (AS1M) 2015

Salam,
permodalan nasional berhad (PNB) telah mengumumkan pengagihan pendapatan/dividen untuk tahun kewangan berakhir 30 september 2015 sebanyak 6.40 sen sesaham atau pun 6.40%..
tahun lepas dapat 6.6%.. tahun ni menurun la pulak.. penurunan ini disebabkan …

Rumah bangsal yang direka secara moden
August 6, 2015 – 11:52 pm | No Comment
Rumah bangsal yang direka secara moden

Salam,
Aku suka berangan2 untuk membuat rumah sendiri pada masa akan datang… tanah dah ada.. cuma ongkosnya saja yg belum ada… rasanya ok kot angan2 dulu.. tak salah.. Insyallah akan jd kenyataan… sebelum sampai waktu membuat …

resepi tapai pulut manis
July 28, 2015 – 9:49 pm | No Comment
resepi tapai pulut manis

Salam,
2 hari lepas aku cuba buat tapai pulut.. itu pun lepas dapat import ragi dari malaysia… aku memang peminat tapai pulut ni.. coz manis and sedap di makan.. lebih2 lagi kalau makan time sejuk2… yum2…
dekat …