Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini dalam bidang control …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

my twins stories

ikuti kisah perjalanan hidup twins kami Aisyah Ramadhani & Asyraf Ramadhan yang lahir di sheffield united kingdom pada 12 julai 2014

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Perjalanan PHD ku

Perjalanan PHD ku di bumi asing Sheffield United Kingdom telah bermula.

cerita aku, my twins stories »

Twins dah berusia 7 bulan
February 13, 2015 – 1:33 am | 2 Comments

Salam,

tanggal 12 julai 2014 twins kami dilahirkan di jossep wing sheffield, united kingdom.. hari ni tanggal 12 februari 2015 genap umur depa 7 bulan..  cepat betul masa berlalu.. tp yang sedihnya.. aku di UK sorang2.. manakala nana dan twins dekat malaysia.. huhuhuh.. tak sabar nak balik malaysia.. tunggu abah ye.. lepas siap tugasan abah dekat sini.. abah balik malaysia.. Insyallah..

semoga Aisyah ramadhani & asyraf ramadhan jadi anak yg soleh dan solehah ye.. jgn sombong diri.. hormat kepada org tua.. belajar solat.. belajar mengaji.. coz abah sgt syg korang.. heheheh

Sekian

abah

twins

Ruzaini

Permata yang terbenam di dalam pinjaman Amanah saham bumiputra (loan ASB)
February 6, 2015 – 3:40 pm | 4 Comments
Permata yang terbenam di dalam pinjaman Amanah saham bumiputra (loan ASB)

Salam,
Jika anda mengikuti story saya dan kiraan saya dalam blog ini berkenaan dengan ASB.. anda akan sedar bahawa dengan pinjaman loan ASB anda akan dapat beberapa perkara lain selain dari Dividen dan bonus kan..
antara pulangan …

Product review:- dodocool SATA 2.5″/3.5″ to USB3.0 Hard Disk HDD Docking station
February 4, 2015 – 11:14 am | No Comment
Product review:- dodocool SATA 2.5″/3.5″ to USB3.0 Hard Disk HDD Docking station

Salam,
aku baru beli hard disk docking station ni untuk convert internal hard disk aku ke external hardisk.. sgt berguna.. aku beli dalam 14.94 pound atau Rm82..
dah 3 hari aku pakai.. aku boleh bg 4 star …

Permit import kenderaan untuk pelajar (Student AP UK)
January 30, 2015 – 7:47 am | No Comment
Permit import kenderaan untuk pelajar (Student AP UK)

Salam,
Permohonan permit import kereta yang aku akan pos dari UK ke malaysia next week telah lulus.. syukur alhamdullilah.. kelulusan AP pelajar @ student AP ni ambil masa selama 8 hari juga untuk siap..
Permit import ni …

Roti cicah kari ayam memang terbaik
January 23, 2015 – 4:26 am | No Comment
Roti cicah kari ayam memang terbaik

Salam,
sekarang dah jam 4;21 pagi waktu uk.. gila sejuk.. sekarang aku tgh bizi writing programming untuk program lebah aku.. pening gak la.. and aku suka buat kerja awal pagi..
td siang ada masak kari ayam.. so …

Ebook Amanah Saham Bumiputra (ASB)
January 22, 2015 – 10:04 am | One Comment

Salam,
Dulu aku pernah bercita2 nak buat ebook berkenaan dengan ASB ni.. tp takder masa and sebab yang paling tepat adalah aku ni malas nak tulis.. hahahahha…
terdapat berbagai2 ebook berkenaan dengan ASB ni dekat pasaran.. ada …

Dividen tabung haji 2015
January 22, 2015 – 10:03 am | No Comment
Dividen tabung haji 2015

Salam,
Tabung haji baru sahaja mengumumkan dividen tahun 2015 sebanyak 6.25% + 2% sebagai bonus..
2% bonus itu diberikan kepada mereka yang tidak pernah menunaikan haji menerusi tabung haji..
cara kiraan 2% itu adalah berdasarkan kadar haji yang …

Video Twins:- Garang nya Aisyah Ramadhani
January 22, 2015 – 4:08 am | No Comment
Video Twins:- Garang nya Aisyah Ramadhani

Salam,
ni ada satu video lama.. garangnya aisyah dengan anak jiran.. hahaha.. macam2 telatah depa ni..
dapat twins memang best.. sebab telatah depa.. jom layan

Video Twins:- galak betul asyraf gelak.. :)
January 22, 2015 – 4:07 am | No Comment
Video Twins:- galak betul asyraf gelak.. :)

Salam,
Asyraf secara dekatnya seorang yg sangat mudah gelak bila kita main dengan dia.. nanti dah besar nanti jgn lupa senyum ye.. and jadi anak yg soleh..
Aisyah pulak.. orang nya selamber je.. suka perhati.. …

Twins jumpa pakar kanak2 Dr Chan
January 22, 2015 – 4:05 am | No Comment
Twins jumpa pakar kanak2 Dr Chan

Salam,
baru selesai contact/bervideo call dengan mama nana dan twins.. hari ni depa telah pergi jumpa pakar di puchong (klinik pakar kanak-kanak Dr chan) di bandar puteri puchong.. klinik ni agak femes dan pengunjung …

Kadar base rate (BR) dan Kadar BLR 2015
January 22, 2015 – 4:00 am | No Comment
Kadar base rate (BR) dan Kadar BLR 2015

BLR/BFR dah tidak digunapakai untuk loan baru.. sekarang guna Base rate (BR)..
interest@kadar keuntungan = BR + [bank profit+risk cost+operational cost +lain2]
cth pinjaman loan ASB CIMB
tahun 2014—–>
interest = BLR -1.65
6.85-1.65 = 5.2%
tahun 2015 —–>
interest = …

Ber video Call dengan Twins dan Puan Nana
January 17, 2015 – 4:01 am | No Comment
Ber video Call dengan Twins dan Puan Nana

Salam,
Dah 12 hari aku berjauhan dari twins dan nana.. walaupun hati rasa kosong.. tp hati kene tekad untuk membuat PHD ni dalam kadar yang cepat.. kerna aku tak sabar nak balik malaysia bulan …

Kursus Membuat Kabinet Dapur Murah di selangor
January 16, 2015 – 3:57 am | 4 Comments
Kursus Membuat Kabinet Dapur Murah di selangor

Salam,
saja nak share dengan korang kursus yang ditawarkan oleh FITEC Batu cave..
aku pernah pergi kursus pembuatan kabinet dapur ni selama 5 hari.. makan dan tempat tidur disediakan..
harga sangatlah murah.. hanya RM300
jika berminat boleh contact en …

sonata musim salju:- Salji turun di sheffield, united kingdom
December 26, 2014 – 10:02 pm | 4 Comments
sonata musim salju:- Salji turun di sheffield, united kingdom

Salam,
tanggal 26 disember 2014.. salji pertama winter tahun ni telah turn.. Syukur Alhamdullilah dibenarkan untuk melihat kebesaran tuhan yang maha esa..
musim sejuk tahun lepas salji tak turun..
apa2 pun.. jom layan.. esok nak pergi main salji …

Skim emas ETA tersontot -bahagian 1
December 25, 2014 – 2:59 am | 2 Comments

Title macam lucah sikit.. tapi itu kenyataan skim2 cepat kayap emas sekarang ni.. mungkin ramai yang akan cerca aku.. tp wahai pengelola dan org yg taksub kepada skim ni.. tanyalah hati, tanyalah minda.. bagaimana pengelola …