Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 14 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini dalam bidang control …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Hartanah / Property

Kisah perjalananku yang baru bermula didalam pelaburan hartanah / property ini… bermula pada tahun 2012.. focus kepada positif cash flow berbanding dengan kaedah flipping..

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Perjalanan PHD ku

Perjalanan PHD ku di bumi asing Sheffield United Kingdom telah bermula.

RnR Kitchen

RnR kitchen adalah singkatan kepada nama kami suami isteri iaitu Ruzanna dan Ruzaini. coretan resepi dari kami dibumi asing…

Store, tefal »

Tefal murah dari United kingdom
April 8, 2014 – 5:23 pm | No Comment

Salam,

Setelah beberapa bulan berada di negara mat saleh ni.. aku lihat barangan tefal agak murah.. dan aku juga telah menggunakan product tefal didapur ni.. dan amat berpuas hati dengan kualitinya..

setelah berbincang dengan wife.. aku rasa nak berniaga tefal ni.. harga yang kami tawarkan adalah murah dan berbaloi jika berbanding dengan harga di malaysia.. nanti aku akan update harga.. sapa2 yang berminat untuk membeli.. boleh email aku di zaini_uitm82@yahoo.co.uk… atau korang boleh whatap aku di +447424229574

jom layan tefal yang aku baru order untuk orang yang dah buat order semalam..:)

tefal essential 5 pieces ni aku jual RM350 (harga promotion utk bulan april. NP:RM410) termasuk harga pos dari UK ke kelana jaya.. (pos dari kelana jaya kene tambah dalam RM15)

boleh layari website kedai kami ni —> www.kedainana.com

10152676_10202998900310209_292728774719128806_n

10157335_10202998903030277_3017716498664260887_n

10253957_10202998900870223_3044130770175374853_n

1601189_10202998901230232_8188424713612859356_n

masa untuk tahu jantina Twin Di united kingdom
March 6, 2014 – 12:45 pm | 4 Comments
masa untuk tahu jantina Twin Di united kingdom

Salam,
Semalam wife dan aku pergi jessop wing hospital untuk scan baby.. sekarang dah bulan ke 5.. time untuk tengok kadar pembesaran kandungan dan juga gender baby..
syukur alhamdullilah kami dapat sepasang, girl dan boy..
so sekarang masa …

Keadaan jalan raja di united kingdom
February 20, 2014 – 11:20 am | No Comment
Keadaan jalan raja di united kingdom

Salam,
Sejak aku pakai kereta ni.. walaupun hanya akan drive pada hari minggu sahaja (sebab minyak mahal), aku dapat rasakan jalan dekat uk ni amat menyedihkan terutamanya di luar kawasan bandar… berani aku kata kan, jalan …

Menjual kenderaan di united kingdom
February 18, 2014 – 12:06 pm | 2 Comments
Menjual kenderaan di united kingdom

Salam,
semalam aku telah berpisah dengan siBiru demio aku.. akhirnya si biru bertukar tangan kepada pemilik yang baru, orang melayu dari leeds..
aku terpaksa jual kereta ni sebab dah ada satu lagi kereta.. tak sanggup nak simpan …

Membeli kenderaan terpakai di united kingdom
February 18, 2014 – 11:40 am | No Comment
Membeli kenderaan terpakai di united kingdom

Salam,
Kali ni aku nak bercerita atau berkongsi pengalaman membeli kereta di united kingdom..
aku ada pengalaman membeli 2 buah kenderaan,
pengalaman pertama aku beli dari orang malaysia disini, kereta tu brand mazda, model demio 1.5 tahun 2001.. …

menggelar orang jahil
February 15, 2014 – 11:36 pm | No Comment
menggelar orang jahil

Salam,
Bila lagi tinggi ilmu kita.. sepatutnya kita lagi merendah diri… tp banyak yang sombong dgn ilmu yang dimiliki… sehingga menggelar orang lain jahil kerana tidak sependapat.. kebanyakan orang bergini anda dapat tgk dalam politik.. lebih2 …

Permohonan pinjaman pascasiswazah mara keluar negara 2014 telah dibuka
January 30, 2014 – 11:16 am | One Comment
Permohonan pinjaman pascasiswazah mara keluar negara 2014 telah dibuka

Salam,
permohonan pinjaman pascasiswazah mara untuk keluar negara untuk tahun 2014 akan mula dibuka pada 3 febuari 2013 hingga 16 februari 2014. permohonan hendaklah dilakukan secara online dilaman web rasmi mara (www.mara.gov.my)
Alhamdullilah MARA masih dapat membantu …

UPDATE:- pengeluaran dividen ASB dari luar negara tanpa hadir dikaunter.. (kisah pengalaman sendiri)
January 7, 2014 – 2:25 pm | No Comment

Salam,
Dgr cerita ramai yang masih beratur di bank and dipejabat post untuk keluar duit dividen asb atau hanya nak update buku…
aku tak dpt nak beratur sama2 dengan korang.. coz tidak berada dimalaysia… takkan nak balik …

cara nak mengira dividen dan bonus ASB 2013 / 2014
January 2, 2014 – 11:05 am | No Comment
cara nak mengira dividen dan bonus ASB 2013 / 2014

Salam,
rasanya ramai yang tak reti nak kira dividen asb atau bonus asb…
dividen asb dikira berdasarkan baki terendah setiap bulan selama 12 bulan
manakala bonus asb pula dikira berdasarkan baki terendah bulanan untuk 120 bulan sebelumnya…
nak tahu …

update buku :- Dividen amanah saham bumiputera ASB 2014 / 2013. (dividen asb 2014)
January 2, 2014 – 10:32 am | 2 Comments
update buku :- Dividen amanah saham bumiputera ASB 2014 / 2013. (dividen asb 2014)

salam,
Azam baru ditahun baru…
korang dah update ke buku asb korang.. rasanya dah ramai yg penat beratur tadi kan.. hahahah..
aku still tak tahu berapa dividen aku, coz aku kat uk sekarang ni… mintak tlg bapak mertua …

pengumuman dividen ASB 2014/2013
December 19, 2013 – 10:20 am | 7 Comments
pengumuman dividen ASB 2014/2013

salam,

text yang aku petik dari utusan online:-
KUALA LUMPUR 19 Dis. – Amanah Saham Nasional Bhd. (ASNB) hari ini mengumumkan agihan pendapatan bagi Skim Amanah Saham Bumiputera (ASB) untuk tahun 2013 sebanyak 7.70 …

makan lobster di sheffield united kingdom
December 14, 2013 – 6:37 pm | No Comment
makan lobster di sheffield united kingdom

Salam,
hari ni aku pergi shopping ikan… yg menariknya aku bukan beli ikan pun tp beli kepala ikan salmon dan aku juga  beli 2 ekor lobster and 1kg udang besar… almaklumla.. tiba2 teringin nak makan lobster …

Twin la… Syukur Alhamdullilah
December 9, 2013 – 10:38 pm | 6 Comments

Salam,
hari ni perkara yang menggembirakan bagi kami sekeluarga… scan kandungan oleh isteriku di hospital royal hallamshire Sheffield menunjukkan 2 dengupan jantung.. ianya telah diconfirmkan oleh midwife… wah.. excited giler bila aku dgr… twin beb… dapat …

Memasak untuk isteri mengandung
December 2, 2013 – 8:22 am | No Comment
Memasak untuk isteri mengandung

Salam,
Cuaca di sheffield ni makin lama makin sejuk la pulak… tambahan isteri yang mengandung sekarang banyak ragamnya… tp kesian aku tgk sayang aku tu… asik muntah je.. asal makan je mesti muntah…. nasi memang confirm …

Dividen amanah saham bumiputera ASB 2014 / 2013. (dividen asb 2014)
November 28, 2013 – 7:55 am | 19 Comments
Dividen amanah saham bumiputera ASB 2014 / 2013. (dividen asb 2014)

Salam semua,
kita semakin menghampiri penghujung tahun 2013, dan seperti yang semua tunggu-tunggukan adalah pengumuman dividen asb 2014.
agak2 korang lah, berapa ye kita akan dapat.. aku rasa dividen dalam 7.8% dan bonus 1%..
sebab apa aku teka …