Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pembinaan Rumah Impian

Cerita mengenai perjalananku membina rumah impian Di Durian Tunggal Melaka

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for August 2020

Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – Pemilihan genting
August 26, 2020 – 9:24 am | 2 Comments
Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – Pemilihan genting

Salam semua,
untuk rumah aku ni.. pada mulanya aku nak guna genting monior advance countour yang diperbuat dari simen.. surface dia agak kilat sikit.. harga dalam Rm 2.30 sekeping.. boleh dapat bawah Rm2 jika ambil byk..
bila …

Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – Structure besi bumbung dan genting
August 26, 2020 – 9:05 am | No Comment
Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – Structure besi bumbung dan genting

Salam dan selamat sejahtera semua..
setelah sekian lama tertangguh dan hanky pinky berkenaan dengan pembinaan rumah ni maka 23/8/2020 sub contractor bumbung telah masuk untuk membuat pemasangan besi struktur bumbung..
Besi bumbung aku pakai iaitu C section …

DIY dan membuat sendiri tingkap aluminium @ multipoint casement windows
August 25, 2020 – 9:37 am | 2 Comments
DIY dan membuat sendiri tingkap aluminium @ multipoint casement windows

Salam dan selamat sejahtera,
dah lama tak update tentang pembinaan rumah aku.. progress slow disebabkan masaalah contractor dan juga disebabkan PKP.. minggu lepas dah start buat frame untuk bumbung..
tp untuk entri kali ni aku taknak cerita …