Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for January 2014

Permohonan pinjaman pascasiswazah mara keluar negara 2014 telah dibuka
January 30, 2014 – 11:16 am | 4 Comments
Permohonan pinjaman pascasiswazah mara keluar negara 2014 telah dibuka

Salam,
permohonan pinjaman pascasiswazah mara untuk keluar negara untuk tahun 2014 akan mula dibuka pada 3 febuari 2013 hingga 16 februari 2014. permohonan hendaklah dilakukan secara online dilaman web rasmi mara (www.mara.gov.my)
Alhamdullilah MARA masih dapat membantu …

UPDATE:- pengeluaran dividen ASB dari luar negara tanpa hadir dikaunter.. (kisah pengalaman sendiri)
January 7, 2014 – 2:25 pm | 10 Comments

Salam,
Dgr cerita ramai yang masih beratur di bank and dipejabat post untuk keluar duit dividen asb atau hanya nak update buku…
aku tak dpt nak beratur sama2 dengan korang.. coz tidak berada dimalaysia… takkan nak balik …

cara nak mengira dividen dan bonus ASB 2013 / 2014
January 2, 2014 – 11:05 am | No Comment
cara nak mengira dividen dan bonus ASB 2013 / 2014

Salam,
rasanya ramai yang tak reti nak kira dividen asb atau bonus asb…
dividen asb dikira berdasarkan baki terendah setiap bulan selama 12 bulan
manakala bonus asb pula dikira berdasarkan baki terendah bulanan untuk 120 bulan sebelumnya…
nak tahu …

update buku :- Dividen amanah saham bumiputera ASB 2014 / 2013. (dividen asb 2014)
January 2, 2014 – 10:32 am | 2 Comments
update buku :- Dividen amanah saham bumiputera ASB 2014 / 2013. (dividen asb 2014)

salam,
Azam baru ditahun baru…
korang dah update ke buku asb korang.. rasanya dah ramai yg penat beratur tadi kan.. hahahah..
aku still tak tahu berapa dividen aku, coz aku kat uk sekarang ni… mintak tlg bapak mertua …