Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in Education

Kelas CFP ku telah bermula
August 9, 2010 – 1:56 am | 7 Comments
Kelas CFP ku telah bermula

salam,
semalam, dari jam 9 pagi – 5 ptg.. kelas Certified financial planner (CFP) di Kolej Damansara Utama (KDU) telah bermula.. sebanyak 7 kelas akan aku ikuti untuk modul pertama ni, kiranya2 dalam 2 bulan akan …

Ada apa dengan hari ini….
August 16, 2009 – 2:15 pm | No Comment
Ada apa dengan hari ini….

Salam,
Seminggu dua ini adalah minggu yang sibuk untuk diri aku. sekarang aku dalam proses nak menyiapkan thesis dan lab aku. semalam aku dah siapkan mengenai circuit design, but just block diagram jer. tak draw lagi …

H1N1
August 15, 2009 – 9:00 pm | No Comment
H1N1

Salam,
Setakat ni dah 59 orang mati di malaysia akibat jangkitan selsema babi atau nak bunyi sedap tapi susah nak sebut H1N1. mengikut maklumat dari surat khabar hari ini, 5 juta rakyat malaysia berisiko di jangkiti …

Perwaris bangsa… Akhirnya.. Grad..
July 20, 2009 – 4:41 pm | 3 Comments
Perwaris bangsa… Akhirnya.. Grad..

Salam,
Akhirnya.. tamat perjuangan selama 4 tahun.. mungkin itu perasaan dan kata2 yang diucapkan oleh zareep dan nawi.. Mereka berdua ni.. adalah sahabat ku.. dunia akhirat.. Hari ini.. hari kemenangan mereka.. mereka telah bergelar graduan yang …

Msc Project – ADC (Analog To Digital Convertor) setup
July 16, 2009 – 11:14 am | 2 Comments
Msc Project – ADC (Analog To Digital Convertor) setup

Salam,
Hari ni aku nak bercerita sikit pasal progress MSc project aku.ada berbagai phase dlm project aku ni, salah satu daripadanya adalah ADC. Didalam project aku ini (power backup system), nilai voltage battery hendaklah sentiasa di …

Lagi-Lagi Project
July 12, 2009 – 6:04 am | No Comment
Lagi-Lagi Project

Salam,
walaupun aku di london tgh berjalan2 mencari ketenangan, tetapi…di kepala aku still berfikir macammaner nak buat MSc project aku ni… dah ada idea nak buat, and sebahagiannya dah ditest dalam lab jumaat lepas.. alhamdullilah, keputusan …

Cara-cara untuk install Windows XP kedalam SATA hard disk
July 6, 2009 – 10:47 pm | No Comment
Cara-cara untuk install Windows XP kedalam SATA hard disk

Cara-cara untuk install Windows XP kedalam SATA hard disk
Guna Sata hardisk memang laju, lagi laju dari IDE harddisk. Tapi kalau guna sata hardisk pastu nak install windows XP memang tak boleh (CD XP Original), tp …

ABC steps untuk membina blog/website – part 1
July 4, 2009 – 4:46 pm | One Comment
ABC steps untuk membina blog/website – part 1

Anda ingin membina website / blog anda sendiri, tetapi tiada idea untuk mula. Well, anda berada di tempat yang betul. Saya akan cuba untuk mengajar anda step by step di dalam create blog from scratch …

Aku dan project aku
July 3, 2009 – 1:13 pm | No Comment
Aku dan project aku

Salam,
Aku dgn project aku ni bukan satu pasangan kekasih atau sepasang kasut clark yang aku plan nak beli tu.. Just project untuk study aku ni kat leeds uni ni. Nampak macam senang, tapi terasa susah …

Biasiswa oh biasiswa
June 16, 2009 – 8:21 pm | 2 Comments
Biasiswa oh biasiswa

Salam,

Terdapat ramai pelajar-pelajar cemerlang di Malaysia, dan bilangan mereka yang mendapat semua A untuk SPM setiap tahun sentiasa meningkat.
Dan mengikut …

Saya mahu blog lawa – part 1
June 15, 2009 – 1:02 am | No Comment
Saya mahu blog lawa – part 1

Salam,
Ilmu yang dimiliki  akan bermakna sekiranya di kongsi dengan orang lain dan kiranya ilmu yang diajar ilmu yang baik maka ketahuilah pahala akan diperolehi selagi ilmu yang disebarkan digunakan pada tujuan yang baik, Insyallah.
Setelah mencuba …

Exam yang terakhirku di Leeds university
May 31, 2009 – 8:01 pm | 4 Comments
Exam yang terakhirku di Leeds university

salam..Tanggal 27 mei 2009 adalah paper yang terakhir untuk aku di Leeds university.. sekiranya aku lulus semua paper yang diambil la.. klu ada yang tak lepas.. kene resit bulan mei tahun hadapan.. hopefully lepas semua.. …

Study time
May 9, 2009 – 5:02 pm | One Comment
Study time

salam,
setelah hampir berhari2 mengadap report and project yg banyak, akhirnya 2 report telah berjaya disiapkan dgn jayanya, pilot study report and also mini project report. but… ada dua lagi report yang kene hantar, but simple/lab …

Report oh report
May 5, 2009 – 12:42 am | No Comment
Report oh report

salam, Terasa cepat masa berlalu, dah nak abis dah semester dua kat Leeds uni ni. tak sangka dah lebih setegah tahun aku dekat sini. sekarang bizi prepare exam 18/5 ni and siapkan report yang …