Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for October 2010

self saving VS loan ASB
October 14, 2010 – 2:15 am | 57 Comments
self saving VS loan ASB

salam,
saya ingin menerangkan apakah perbezaan diantara self saving dengan loan asb.
Self saving
Case 1:- monthly saving for 1 year
saving bulanan (ASB) :- RM 1,128.76
total saving selepas setahun :- RM 13,545.14
dividen tahun pertama (7%, , bonus 2%) …

bagaimana hendak mendapat pulangan keuntungan melebihi 10% untuk setahun
October 6, 2010 – 1:28 pm | 7 Comments

salam,
macammaner yer nak dapat keuntungan melebihi 10% setahun.. asb just bagi average 7% jer.. so.. untuk memaksimumkan kadar pulangan pelaburan yang kita buat..kita perlu tahu caranya..
anda semua tentu pernah dengar loan ASB.. so, cara yang …