Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for October 2013

Procedure untuk apply visa pelajar UK (Tier 4 student visa UK) 2013 – individu
October 22, 2013 – 6:52 am | 5 Comments
Procedure untuk apply visa pelajar UK (Tier 4 student visa UK) 2013 – individu

Salam,

Dulu time aku open blog ni guna wordpree domain sebb aku akan sambung master dekat UK.. dah abis pun master aku and dah lama abis pun… sekarang aku akan pergi sambung ke UK lagi …

Apa yang aku tak suka dengan pelaburan hartanah
October 7, 2013 – 3:28 am | 2 Comments
Apa yang aku tak suka dengan pelaburan hartanah

Salam,
just luahan hati, coz aku sekarang macam meluat dgn iklan2 berkenaan dgn ebook, seminar and coaching hartanah… dalam facebook ramai betul yang berlumba2 buat ebook, seminar, coaching dan lain2 berkenaan dgn hartanah… ada diantaranya bagus …

apakah itu hibah
October 2, 2013 – 5:44 am | No Comment
apakah itu hibah

.
apakah itu hibah?
Hibah secara asasnya bermaksud pemberian, sedekah atau hadiah melibatkan akad yang mengandungi pemberian hak milik oleh pemilik harta kepada seseorang secara sukarela semasa hayatnya atas dasar kasih sayang tanpa mengharapkan balasan (’iwad).
sila …

Pengurusan aliran tunai dan kredit anda
October 2, 2013 – 5:25 am | No Comment

Salam,

disini ada satu video yang amat berguna didalam pengurusan aliran tunai dan kredit anda..
Tidak kira berapa gaji anda, jika anda dapat menjimatkan perbelanjaan dengan mengurangkan kehendak, anda akan mempunyai lebihan duit untuk disimpan dan …

wasiat dan hibah ASB anda
October 2, 2013 – 5:17 am | No Comment
wasiat dan hibah ASB anda

salam,
Dulu saya pernah cerita pasal hibah asnb di http://perjalananku.com/?p=2950..
sekali lagi saya nasihatkan kepada pemegang unit amanah saham ASNB terutamanya yang mempunyai loan asb agar pergi ke pejabat asnb untuk melanggan perkhidmatan hibah ini agar pengangihan …