Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in Lain-Lain

Cara-cara untuk menyimpan duit didalam tabung haji melalui online (Maybank2u)
January 11, 2016 – 10:48 pm | No Comment

Salam,
rasanya dah pernah org buat step by step cara nak guna maybank2u untuk menyimpan didalam tabung haji.. tak salah kot aku share lagi.. meh layan.. jimat kos minyak and masa.. RM1.06 sahja sekali pengeluaran atau …

Program Skim latihan 1malaysia (SL1M)- sime darby
May 20, 2015 – 4:48 pm | No Comment
Program Skim latihan 1malaysia (SL1M)- sime darby

Salam,
ada peluang untuk menyertai program latihan 1 malaysia bersama sime darby.. terbuka kepada mereka yang berumur bawah 27 tahun dan memiliki ijazah sarjana muda dgn CGPA melebihi 2.50 dan masih menganggur sekurang-kurangnya 6 bulan…
latihan dijalankan …

Dividen tabung haji 2015
January 22, 2015 – 10:03 am | 2 Comments
Dividen tabung haji 2015

Salam,
Tabung haji baru sahaja mengumumkan dividen tahun 2015 sebanyak 6.25% + 2% sebagai bonus..
2% bonus itu diberikan kepada mereka yang tidak pernah menunaikan haji menerusi tabung haji..
cara kiraan 2% itu adalah berdasarkan kadar haji yang …

korea trip 13/1/2013 – 18/1/2013…:-)
January 13, 2013 – 10:57 am | 4 Comments

salam semua rakan2 blogeer dan reader yg sy kasihi… saya bercuti dari 13/1 -18/1/2013 dikorea… mungkin comment anda semua akan sy balas lewat sedikit…. harap maklum…
tq

sana sini [email protected]
February 20, 2012 – 1:47 am | No Comment

salam,
kwspa semalam telah mengumumkan dividen untuk tahun 2011,kadar yang telah diumumkan ada lah sebanyak 6%.ianya adalah kadar tertinggi utuk tempoh 10 tahun.
tahun ni last tahun aku mencarum untuk potongan caruman kwsp aku coz aku dah …

charge card ar rahji
February 3, 2012 – 10:39 am | One Comment

salam,
Entry kali ini aku nak cerita pasal charge card ar rahji.. Rasanya kad ni yg aku rasa paling islamic… Tp nak apply punya la payah.. Aku mula try apply dekat cawangan melaka.. Tp belum aper2 …

angin perubahan di perjalananku
March 5, 2011 – 12:08 pm | 15 Comments

salam,
rasanya lama aku tak update.. maybe takder semangat nak menulis… apa2 pun.. mungkin dalam masa yang terdekat aku akan kemas kini secara keseluruhan blog perjalananku ini.. aku nak tulis lebih focus kepada kewangan..
perubahan yang aku …

agihan pendapatan / dividen ASB untuk tahun berakhir disember 2010
December 21, 2010 – 4:02 am | No Comment

PNB telah mengumumkan pengagihan pendapatan untuk ASB sebanyak 7.5% dan bonus sebanyak 1.25%. alhamdullilah..

dividen ASB 2010
December 19, 2010 – 1:15 pm | 5 Comments
dividen ASB 2010

salam,
Ramai tul dok search dalam google pasal dividen ASb 2010 ni.. agak2 beraper yer.. rasanya selasa ni akan diumumkan pengagihan keuntungan untuk tahun 2010.. kalau ikut trend amanah saham PNB yang lain, semuanya menunjukkan peningkatan …

Berita Tergempar..
January 4, 2010 – 12:55 am | No Comment

salam sejahtera, berita pagi ini.. Manchester united kalah beb.. wakakkaka.. kalah dengan Leeds united pulak tu dalam game piala FA.
Jaringan tunggal Jermaine Beckford sudah cukup untuk membawa Leeds mara ke pusingan seterusnya dan menamatkan badi …

Protected: ASB/OD
December 28, 2009 – 7:10 am | Enter your password to view comments

There is no excerpt because this is a protected post.

alumni MPP uitm malaysia
October 23, 2009 – 4:39 pm | 2 Comments

salam..
tadi ada jamuan hari raya dan juga AGM untuk alumni MPP uitm malaysia.. ramai yang datang.. dan.. tak byk batch 04/05 yang datang.. but.. ok la.. byk ragam dan gaya.. prof nas sembang dgn …

Penantian satu penyiksaan
October 16, 2009 – 7:54 pm | 2 Comments

salam..
semalam pergi utem melaka dengan nawi and zarep.. bwk kete 140-160km/h dlm sejam 10 minit.. sampai utem,durian tunggal.. lepas tu jumper cik zulaikha.. aku ingatkan pegawai senior.. tapi ruper2 nya.. muda dari aku.. well.. …

Exam yang terakhirku di Leeds university
May 31, 2009 – 8:01 pm | 4 Comments
Exam yang terakhirku di Leeds university

salam..Tanggal 27 mei 2009 adalah paper yang terakhir untuk aku di Leeds university.. sekiranya aku lulus semua paper yang diambil la.. klu ada yang tak lepas.. kene resit bulan mei tahun hadapan.. hopefully lepas semua.. …