Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in teknologi,komputer dan internet

Create backup Hard disk dengan mengunakan Nortan Ghost
July 5, 2009 – 2:23 pm | No Comment

Dari dulu lagi saya amat berminat dalam hal yang berkaitan dengan computer, walaupun dekat universiti aku tak belajar pasal computer ni, tp itu bukan alasan kan, kat internet, berlambak web pasal computer, yg penting rajin …

Saya mahu blog lawa – part 1
June 15, 2009 – 1:02 am | No Comment
Saya mahu blog lawa – part 1

Salam,
Ilmu yang dimiliki  akan bermakna sekiranya di kongsi dengan orang lain dan kiranya ilmu yang diajar ilmu yang baik maka ketahuilah pahala akan diperolehi selagi ilmu yang disebarkan digunakan pada tujuan yang baik, Insyallah.
Setelah mencuba …

Flow code mania
February 4, 2009 – 11:46 pm | 5 Comments
Flow code mania

salam,
Lama tak jenguk blog yg aku buat ni.. bizi sikit dgn project.
hari ni aku gembira, kerana dapat program I2C bus untuk project aku.
by the way, mini project aku ni just buat clock using pic,LCD and …

Kelajuan Streamyx saya
September 15, 2008 – 1:25 pm | No Comment

hari ini dalam sejarah.. wakakak.. macam pembaca berita lak.. aktiviti aku yg membosan kan untuk hari ini.. aku lepak depan computer and tekanan perasaan sikit coz visa tak approve lagi.. sambil2 surf net ni.. aku …