Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for December 2009

Protected: ASB/OD
December 28, 2009 – 7:10 am | Enter your password to view comments

There is no excerpt because this is a protected post.

financial project.. ASB/OD/Card Credit
December 27, 2009 – 10:14 am | 4 Comments
financial project.. ASB/OD/Card Credit

Salam,
sekarang aku tgh plan satu project untuk memantapkan plan kewangan aku. guna ASB OD, benda ni dah lama di amalkan, dan ianya adalah salah satu kaedah/nasihat certified financial planner kepada client yg mempunyai masaalah card …

Aku suka …
December 24, 2009 – 1:35 am | 4 Comments
Aku suka …

Salam,
biler teringat kisah dekat UK dulu.. macam rindu jer dekat suasana disana.. tapi.. aku memang tak suka duduk sana sgt.. just teringat jer.. ada orang kata, bila dekat kita tak rindu.. tapi bila jauh.. teringat2 …

Lapor diri di UTEM
December 22, 2009 – 3:16 am | 2 Comments
Lapor diri di UTEM

salam,
Alhamdullilah, aku sekarang secara rasminya menjadi staf di UTEM melaka pada 16/12/2009 yg lepas. masih mencari arah tuju dan masih dalam process menyesuaikan diri. aku telah ditugaskan untuk mengajar subject yg tak pernah aku jangka …

Medical card- lapse case
December 17, 2009 – 6:52 am | 2 Comments
Medical card- lapse case

salam,
hari ni saya akan share info mengenai case lapse bagi medical card. perkataan lapse didalam case ini bermaksud terlupa untuk membayar caruman untuk medical card dalam tempoh yang di tetapkan.
untuk makluman semua.. medical card polisi …

1st day di UTEM
December 16, 2009 – 7:34 am | 7 Comments
1st day di UTEM

salam,
hari ni first day aku dekat utem.. bertolak dari rumah di puchong jam 7 pagi.. sapai utem dalam jam 8.30 pagi.. pergi HR terus.. isi borang paer2 yang patut.. siap dalam jam 11 pagi.. byk …

Majlis Pertunangan aku 12/12/2009
December 12, 2009 – 3:37 pm | 9 Comments
Majlis Pertunangan aku 12/12/2009

Ini bukan majlis pertunangan aku ek.. saja jer buat gempak.. ni majlis tunang sepupu aku.. anak kembar mak aku nurul yg nak bertunang.. hehehehe.. aku ni biler la ek.. nak bertunang.. aper yer nak cerita …

Rumah ku warna Hijau
December 3, 2009 – 4:48 pm | 18 Comments
Rumah ku warna Hijau

salam semua,
sekarang sudah jam 12.39 malam.. baru lepas abis cat untuk hari ni.. dah tak larat ni.. letih coz dari siang tadi dok mengecat.. mengecat berdua jer dgn adik.. project ni aku budget siap dalam …

Preparation day untuk mengecat.. :)
December 2, 2009 – 8:18 am | 2 Comments
Preparation day untuk mengecat.. :)

Salam,
Hari ni aku pergi kedai hardware, pergi beli barang2 untuk mengecat.. sepatutnya aku ambil cat di segambut KL, tapi tokey cat kata cat sampai malam, so ambil esok pagi jer la.. senang sikit.. so, tadi …

Cat for sale
December 1, 2009 – 1:00 pm | 5 Comments
Cat for sale

Salam,
“Cat = paint”.. bukan “cat = kucing” tau.. cat tu dalam bahasa melayu.. aku nak cat rumah family aku ni la.. nak repair rumah sikit2.. plan nak cat baru and pasang tile dekat dapur.. ada …