Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in bab:- perjalanan ke UK

Bagaimana hendak menyimpan lebih dari RM52,680 setahun bersih… Mampukah aku???
October 18, 2015 – 9:29 pm | 2 Comments
Bagaimana hendak menyimpan lebih dari RM52,680 setahun bersih… Mampukah aku???

*JUmlah RM yang dinyatakan dalam cerita kali ini diubahsuai untuk melindungi maklumat kewangan diri saya…
Salam,
Lagi 2 bulan setengah tahun 2015 akan berlalu dan tahun 2016 akan berganti.. itu bermakna umur kita juga akan bertambah..
Setiap tahun, …

My twins story:- Asyraf & Aisyah dah ada passport la.. – langkah-langkah permohonan surat beranak dan passport malaysia anak di high commission London
October 10, 2014 – 11:25 pm | 3 Comments
My twins story:- Asyraf & Aisyah dah ada passport la.. – langkah-langkah permohonan surat beranak dan passport malaysia anak di high commission London

Salam,
walaupun twins dah ada surat beranak UK sebab lahir di UK… kita sebagai rakyat malaysia wajib buat surat beranak (borang W) dan juga pasport untuk anak kita di Malaysian High Commission london.. kita diberikan tempoh …

Bab 3:- Perjalanan hidupku ke Sheffield,United Kingdom – Bagaimana nak guna sim card malaysia di UK
September 7, 2014 – 12:41 am | No Comment
Bab 3:- Perjalanan hidupku ke Sheffield,United Kingdom – Bagaimana nak guna sim card malaysia di UK

Salam,
Adakah sim card malaysia anda penting.. bagi aku sgt la penting coz no tel malaysia digunakan untuk dapatkan TAC yg akan digunakan didalam perbankan internet seperti CIMBclicks atau Maybank2u.. kerana rata2 bank mengkehendaki TAC jika …

Bab 2:- Perjalanan hidupku ke Sheffield,united kingdom – Hutang-Hutang Di malaysia
September 6, 2014 – 8:54 pm | No Comment
Bab 2:- Perjalanan hidupku ke Sheffield,united kingdom – Hutang-Hutang Di malaysia

Salam,
Bila kita hendak stay di luar negara dalam jangka masa yang panjang seperti sambung belajar atau bekerja.. mesti akan ada persoalan, apa yang aku nak buat dengan hutang2 dimalaysia.. takkkan nak biar je kan.. hutang …

Bab 1:- perjalanan hidupku ke sheffield,united kingdom – visa+cuti belajar + KLIA –> Manchester
September 4, 2014 – 1:27 pm | 8 Comments
Bab 1:- perjalanan hidupku ke sheffield,united kingdom – visa+cuti belajar + KLIA –> Manchester

Salam semua,

dah 8 bulan menetap disheffield ni.. br berkesempatan nak mencoretkan serba sedikit perjalanan aku dan keluarga dari malaysia ke UK ni.. kiranya aku nak share kepada semua bakal pelajar yang akan dtg keuk …