Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in Pengembaraan

perjalananku di UK:- langkah-langkah mendapatkan/ mengambil lesen memandu united kingdom
October 9, 2014 – 2:02 am | 6 Comments
perjalananku di UK:- langkah-langkah mendapatkan/ mengambil lesen memandu united kingdom

Salam,
minggu ni dah start sejuk.. dah start nak cecah bawah 10 degree.. itu maknanya.. musim sejuk akan menjelma dan bill gas akan melambung disebabkan penggunaan heater…tp hari ni aku bukan nak cerita tentang cuaca dan …

Trip ke York dan Designer Outlet York
April 28, 2014 – 12:52 pm | No Comment
Trip ke York dan Designer Outlet York

Salam,
York.. sebuah bandar yang menarik dan lawa.. last aku datang sini adalah pada julai 2009 (http://perjalananku.com/?p=1407) kiranya dah lama la kot.. hahaha.. tahun 2009 tu aku datang york bukan g jejalan sekitar city ni.. tp …

Masa untuk berlepas ke sheffield…..
November 25, 2013 – 9:14 am | 3 Comments
Masa untuk berlepas ke sheffield…..

Salam,
Sekarang telah tiba masanya untuk berlepas ke Sheffield UK… apakah perasaan aku sekarang… bercampur baur… antara teruja,takut and sedih…. aku akan berlepas malam ini dari KLIA ke Manchester,UK (transit di Dubai) dengan menaiki pesawat Emirates …

Procedure untuk apply visa pelajar UK (Tier 4 student visa UK) 2013 – individu
October 22, 2013 – 6:52 am | 5 Comments
Procedure untuk apply visa pelajar UK (Tier 4 student visa UK) 2013 – individu

Salam,

Dulu time aku open blog ni guna wordpree domain sebb aku akan sambung master dekat UK.. dah abis pun master aku and dah lama abis pun… sekarang aku akan pergi sambung ke UK lagi …

Perjalananku ke Korea, Winter 2013 – Planning stage :)
January 22, 2013 – 2:11 pm | 9 Comments
Perjalananku ke Korea, Winter 2013 – Planning stage :)

Perjalananku ke Korea,

Salam sejahtera semua,

Cerita kali ini adalah perjalanan saya,wife dan kawan ke seoul and jeju korea selama 6 hari 5 malam (13/1 – 18/1/2013) secara backpack (redah saja …

Ronda-ronda Cameron Highland (17/7 – 18/7/2012)
July 19, 2012 – 6:33 am | No Comment

Salam,
penat pergi singapore masih terasa, tp hati terasa nak pergi jugak cameron highland. aku pernah pergi cameron highland ni, tapi dah lama giler rasanya.. Trip kali ni just redah jer, takder booking hotel pun.. dekat …

jalan-jalan ke universal studio singapore 2012
July 16, 2012 – 4:05 am | 2 Comments
jalan-jalan ke universal studio singapore 2012

Salam dan selamat sejahtera,
rasanya dah lama tak tulis pasal “jalan-jalan” ni.. hehehe..
trip kali ni adalah ke universal studio pulau sentosa singapore atau nama ringkat USS.. trip yang aku ikut ni just adhoc jer.. ikut rakan …

planning jalan2 makan angin untuk tahun 2012
February 16, 2012 – 3:55 am | No Comment

Salam,
semalam start promotion dari air asia.. then aku dgn gatal tangannya telah membooking tiket ke korea pada musim sejuk tahun depan(2013).. aku booking untuk 4 org.. wife aku,kawan and wife dia.. sorang tiket dalam RM500++ …

Jom petik buah DURIAN di York
August 3, 2009 – 1:12 am | No Comment
Jom petik buah DURIAN di York

salam,
Pengembaraan hari ini adalah memetik buah.. yum..yum.. hari ni, safari and wife mengajak aku pergi carboot and pergi memetik buah DURIAN di york.. ada ker buah durian kat UK ni.. hahaha.. aku rasa.. kat kedai …

Trip ke Designer outlet York
July 18, 2009 – 7:41 pm | 2 Comments
Trip ke Designer outlet York

Salam,
Hari ni aku telah jadi gila.. hahahha… kenapa aku cakap aku jadi gila.. coz untuk makluman korang semua.. aku ni bukan kaki shopping.. and baju aku ni pun.. byk baju free and orang lain yang …

Trip ku ke Brighton pier
July 14, 2009 – 3:27 pm | 11 Comments
Trip ku ke Brighton pier

Salam
Sabtu lepas aku telah pergi ke Brighton pier yang terletak di brighton,England lebih kurang 2 jam perjalanan dari London and 6 jam dari Leeds. Korang tau ker apa maksud pier dalam melayu, pier ni …

Trip ku ke Stonehenge
July 13, 2009 – 9:00 pm | No Comment
Trip ku ke Stonehenge

Salam…
Ahad lepas aku ada pergi Stonehenge.. tau ker aper benda tu.. aku rasa kalau korang tgk gambar aku dgn batu2 itu.. korang mesti tau punya.. dalam movie selalu ada kot.. ?.. perjalanan ke sini dari …

Emmmmmm Jom pergi Itali
April 16, 2009 – 3:56 pm | 3 Comments
Emmmmmm Jom pergi Itali

salam,
Dah 4 minggu lebih rasanya tak post aper2 dekat blog ni, lepas balik dari Itali hari tu, ingatkan nak tulis pasal pengalaman disana, but sedihnya saya demam hampir seminggu. angin dekat Itali lain kot, but …

Keajaiban kota Milan
February 15, 2009 – 12:49 pm | One Comment
Keajaiban kota Milan

Teks dan Gambar Shamshul Azree Samshir
[email protected]

Seni bina, pusat fesyen tarikan bandar raya Itali
SPAGETI, pizza dan Sophia Loren. Nama dua juadah tradisional dan aktres tidak dimamah usia yang pernah merangkul anugerah berprestij, Oscar ini cukup menggambarkan …