Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pembinaan Rumah Impian

Cerita mengenai perjalananku membina rumah impian Di Durian Tunggal Melaka

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Tags

Articles tagged with: takaful – MAA takaful

Charity Carnival & Bazar di 1 Utama
November 19, 2009 – 10:50 am | No Comment
Charity Carnival & Bazar di 1 Utama

Salam,
Just nak inform kepada semua pembaca setia Perjalananku.com, MAA-MEDICARE (http://www.maa-medicare.com.my/) ada anjurkan satu program Charity Carnival & Bazar di 1 Utama pada 22 nov 2009, bertempat di rainforest (LG) di New wing.
Saya telah di pilih …

Procedure untuk ke hospital menggunakan medical card smartmedic 100
November 18, 2009 – 1:26 pm | 17 Comments
Procedure untuk ke hospital menggunakan medical card smartmedic 100

Salam,
Ramai orang kagum dengan medical card MAA takaful ni.. just bayar dalam RM60 (umur 25), dah boleh dapat kad yang bernilai RM100,000. banyak tu.. . penerangan berkaitan product ini anda boleh perolehi di —> …

Manage Your money wisely
November 16, 2009 – 5:48 pm | No Comment
Manage Your money wisely

Salam,
Ada satu ayat yang saya rasa menarik untuk direnungkan ” It’s not the plan that is important,it’s the planning”, menarik bukan.. jikalau kita sentiasa merancang untuk mencapai sesuatu dalam hidup kita.. ianya tidak akan berguna …

Bisnes kad baru :)
November 12, 2009 – 2:21 am | 3 Comments
Bisnes kad baru :)

salam,
Mlm semalam pergi buat bisnes kad dekat shah alam. punya la lama balik malaysia.. baru semalam buat.. heheh.. biasak la.. kerja byk.. sekarang.. dah siap.. tu yang penting.. aku buat 2 kotak.. depan belakang.. ada …

Erti satu anugerah
November 7, 2009 – 2:19 am | No Comment
Erti satu anugerah

Salam, This week MAA Takaful Bhd. memenangi Anugerah ‘Produk Takaful Paling Cemerlang’ bagi produknya, Takafulink, pada Upacara Anugerah Kewangan Islam Kuala Lumpur Keenam 2009.. Dan telah mengetepikan product2 dari PRUBSN,Takaful Ikhlas,Takaful Malaysia.. tapi apakah ertinya …

Perbezaan credit card dengan medical card
November 4, 2009 – 5:03 pm | 6 Comments
Perbezaan credit card dengan medical card

Salam,
kad kredit, org kata.. kad hikmat.. kad plastik dapat bertukar menjadi wang.. untuk membayar minyak,makanan, pakaian.. mungkin juga untuk membayar hutang.. kalau di salah gunakan.. akan membawa mala petaka..
kadar faedah yang dikenakan oleh pihak bank …

takaful
September 27, 2009 – 3:30 pm | One Comment

salam.. lepas beraya ni.. aku dah nak start buat fulltime takaful.. dulu buat part time.. letih gak la.. nak try… buat full time.. ramai yang kata.. kenapa aku nak jadi agen takaful.. padahal aku ada …

Perlindungan untuk wanita
October 21, 2008 – 5:42 pm | No Comment

Oleh : Nor Affizar Ibrahim
affizar@bharian.com.my

Pelan perancangan bersesuaian bantu golongan hawa nikmati kehidupan bermutu pada masa depan
KEBELAKANGAN ini semakin banyak syarikat institusi kewangan dan insurans yang begitu ghairah serta berlumba-lumba memperkenalkan skim pelan perlindungan insurans khusus …

Apa Itu Takaful?
September 13, 2008 – 2:04 pm | One Comment
Apa Itu Takaful?

Takaful bermaksud saling menjamin, berasal dari perkataan Arab – kafala. Konsep takaful bertujuan mengalakkan tolong menolong dan perpaduan di kalangan para peserta selari dengan konsep ta’awun. Dalam Islam, menolong atau menyediakan bantuan amatlah digalakkan.
Dalam perniagaan …