Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in Insuran / takaful

Hibah atau wasiat untuk produk ASNB (ASB,ASD,ASW2020 dan lain2)
March 29, 2013 – 2:03 am | 5 Comments
Hibah atau wasiat untuk produk ASNB (ASB,ASD,ASW2020 dan lain2)

Salam,
Wasiat atau hibah atau tidak berwasiat… kalau tak berwasiat confirm akan leceh dan lama prosesnya… kalau berwasiat pun agak lama proses dia…
kalau kita lihat kepada akaun KWSP,insuran,takaful @ tabung haji… kesemuanya ini boleh kita letakkan …

sediakan payung sebelum hujan (LASBi, MAA TAKAFUL, Tabung Haji)
June 6, 2012 – 9:02 am | No Comment

salam semua,
dah lama rasanya tak buat article tentang takaful…hari nak cerita simple jer.. mungkin macammana urus tentang polisi atau perlindungan ni..
semua sedia maklum, takaful ni adalah product yang boleh membantu kita apa bila ditimpa kesusahan.. …

Education plan guna takaful / insuran
April 24, 2011 – 5:45 am | No Comment

Salam,
hari ini aku nak share about education plan guna takaful..
adakah anda tahu apa sebenarnya education plan yang dijual kepada anda oleh agen2 takaful.. adakah anda yakin bahawa selepas 20 tahun.. anak anda akan mendapat jumlah …

permulaan untuk pengurusan risiko (insuran / takaful)
March 16, 2011 – 8:35 am | 4 Comments
permulaan untuk pengurusan risiko (insuran / takaful)

salam,
ini post pertama mengenai pengurusan risiko (insuran / takaful) selepas merombak categori untuk blog ini (perjalananku.com) yang akan memfocus kepada pengurusan kewangan.
berkenaan dengan pengurusan risiko ini. saya akan bercerita atau berkongsi pengalaman saya sebagai agen …