Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for July 2012

Aper yang telah berlaku ni ?????
July 31, 2012 – 5:31 am | No Comment
Aper yang telah berlaku ni ?????

salam,
sepanjang aku memiliki blog perjalananku.com ni, aku akan sentiasa monitor bilangan visitor yang melaway blog aku ni.. blog aku ni bayak focus tentang kewangan dan juga mengenai diri aku sendiri.. so takder la cerita pasal …

Redeem lagi (31 july 2012)
July 31, 2012 – 3:17 am | No Comment
Redeem lagi (31 july 2012)

Salam,
sempena bulan puasa yang mulia ini, aku mengucapkan selamat berpuasa semua, dan untuk raya yang bakal menghampiri, aku sekali lagi telah mereedemkan diriku dengan bonus points dari kredit kad CIMB..
kali ini aku telah perolehi RM125 …

guna credit card dapat minyak bernilai RM100 free :)
July 20, 2012 – 6:52 am | 4 Comments
guna credit card dapat minyak bernilai RM100 free  :)

salam,

Kebanyakan pembelian runcit dan juga untuk petrol , aku akan menggunakan kredit kad untuk bayar.. pada sesetengah orang,mungkinĀ  akan mengatakan kredit kad ini membawa banyak masaalah dari kebaikan.. tapi bagi saya ianya bawa banyak kebaikan …

Ronda-ronda Cameron Highland (17/7 – 18/7/2012)
July 19, 2012 – 6:33 am | No Comment

Salam,
penat pergi singapore masih terasa, tp hati terasa nak pergi jugak cameron highland. aku pernah pergi cameron highland ni, tapi dah lama giler rasanya.. Trip kali ni just redah jer, takder booking hotel pun.. dekat …

jalan-jalan ke universal studio singapore 2012
July 16, 2012 – 4:05 am | 2 Comments
jalan-jalan ke universal studio singapore 2012

Salam dan selamat sejahtera,
rasanya dah lama tak tulis pasal “jalan-jalan” ni.. hehehe..
trip kali ni adalah ke universal studio pulau sentosa singapore atau nama ringkat USS.. trip yang aku ikut ni just adhoc jer.. ikut rakan …

Ebook :- Pengalaman saya menjana income melebihi 50% keuntungan ROI setiap tahun.
July 5, 2012 – 9:22 am | 10 Comments

Salam,
setelah beberapa tahun memanipulasi ASB,LASB,CC,Overdraf untuk menghasilkan pulangan yang tinggi setiap tahun. dan dengan pengalaman itu, saya sekarang dalam proses menyiapkan satu Ebook tentang kaedah yang telah saya guna.
Dalam ebook itu nanti akan saya terangkan …

merempit ASB dengan kredit card (CC + LASB)
July 3, 2012 – 6:14 am | 19 Comments
merempit ASB dengan kredit card (CC + LASB)

salam,
ini adalah kesinambungan artikle saya sebelum ini http://perjalananku.com/?p=2568 berkenaan dengan merempit ASB loan dengan cash redy dari citibank.. tp macam susah nak dapat kalau apply cash ready ni..
so, ada satu cara lagi, iaitu dengan menggunakan …