Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pembinaan Rumah Impian

Cerita mengenai perjalananku membina rumah impian Di Durian Tunggal Melaka

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Tags

Articles tagged with: mara

Puisi Majlis Amanah Rakyat
June 18, 2009 – 2:42 pm | No Comment
Puisi Majlis Amanah Rakyat

Majlis Amanah Rakyat
Sebuah nama keramat Lahir dari percikan amarah suatu bangsa Yang mundur sosio-ekonominya
Masih menadah tangan menjadi peminta Di tanah airnya yang hampir sepuluh tahun merdeka.
Bermula di zaman penjajah dikenal dengan RIDA – Lembaga Kemajuan …

Exam yang terakhirku di Leeds university
May 31, 2009 – 8:01 pm | 4 Comments
Exam yang terakhirku di Leeds university

salam..Tanggal 27 mei 2009 adalah paper yang terakhir untuk aku di Leeds university.. sekiranya aku lulus semua paper yang diambil la.. klu ada yang tak lepas.. kene resit bulan mei tahun hadapan.. hopefully lepas semua.. …

Tawaran Pinjaman Pelajaran Mara Bagi Mengikuti Pendidikan Di Luar Negara
January 9, 2009 – 4:07 pm | 18 Comments
Tawaran Pinjaman Pelajaran Mara Bagi Mengikuti Pendidikan Di Luar Negara

Salam semua,
Untuk Makluman semua, MARA telah membuka kembali Tawaran pinjaman pendidikan untuk ke luar negara di bawah Skim Pelajar Cemerlang (SPC)
kepada sesiapa yang berminat, boleh la melayari website mara malaysia . www.mara.gov.my .
Tarikh Tutup tawaran …

Persiapan ke leeds ver 2
September 19, 2008 – 2:44 am | One Comment
Persiapan ke leeds ver 2

salam..
still dalam persediaan and still dekat malaysia.. sepatutnya aku berlepas esok pagi (20/9), tp visa yang telah 2 minggu diprocess tidak siap2 lagi.. kenapa lama sgt aku pun tak tau.. mungkin terpaksa menunda tarikh flight …

Persediaan Untuk ke Leeds UK
September 13, 2008 – 2:21 pm | 6 Comments

Persediaan aku kini masuk ke fasa terakhir, mencari pakaian yang sesuai,visa dan juga sebuah kamera. untuk kamera aku plan nak beli sebuah DSLR, maybe Nikon D40, harga pun tak la mahal sangat..
tapi benda2 itu senang …

Study in the UK
September 12, 2008 – 5:01 am | 2 Comments

Why UK?
Globalisation – where do you fit in?
The experience of living overseas is itself an education preparing you for the …

Pesuruhjaya sumpah
September 2, 2008 – 2:59 pm | 26 Comments
Pesuruhjaya sumpah

2/9/2008
Salam, aku cuti setengah hari tadi.. unpaid.. huhuuh.. hari ini aku cuti coz nak settle kan semua surat2 yang berkaitan dengan surat perjanjian MARA.. nasib baik makcik aku (kembar mak aku) ada.. so mintak tlg …

Penantian satu penyiksaan
August 4, 2008 – 6:55 am | No Comment

Hari ni aku bergegas keluar dari ofis pada waktu lunch. kononnya nak beli sampul pos ekspres. aku nak pos kan surat berhenti kerja and surat penangguhan PTPTN ke MARA..
sekali jem da kat depan pejabat pos.. …

perjalanan ku
August 3, 2008 – 1:16 pm | 4 Comments

salam,
Setelah 5,6 bulan berusaha untuk mereliasasikan impian ku untuk sambung pelajaran keperingkat yang lebih tinggi telah berjaya.. walaupun banyak halangan yang terpaksa aku hadapi.
alhamdullilah.. hanya sedikit lagi yang perlu aku selesaikan..
university of Leeds adalah hala …