Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for June 2009

Aku dan stesen keretapi
June 30, 2009 – 1:43 pm | No Comment
Aku dan stesen keretapi

salam,
Time aku tgk ulat gonggok time aku kat malaysia, teringat akan keretapi. panjang dan bayak roda yang tak leh nak pump hahaha. Dekat uk ni, hampir semua bandar dan daerah di hubungkan dengan perkhidmatan keretapi. …

Aku dapat duit RM100,000
June 29, 2009 – 11:56 pm | 5 Comments
Aku dapat duit RM100,000

salam,
Aku dapat duit?.. pergh.. saper la yang pemurah nak bagi aku duit ek.. takder la.. nak duit, kene la berusaha kan. rezeki tak datang bergolek2 macam tengiling. just nak share pengalaman aku jer. satu hari …

Computer terpakai
June 28, 2009 – 7:47 pm | No Comment
Computer terpakai

Salam,
Raser2nya, sekarang aku dah ada 4 komputer Desktop. berserta dgn LCD, 2 Printer warna canon, 1 laser printer samsung. giler aku beb.. hahhaha.. tapi aku ingat nak jual kat malaysia. kalau ada saper2 nak beli, …

MInah Manja and Halimah Jongang
June 27, 2009 – 11:56 pm | 2 Comments
MInah Manja and Halimah Jongang

salam,
entah kenapa, lagu minah manja ni rasa macam best. macam lagu dandut.. tp tak kot.. biasa2 jer.. hehehe. tp best la lagu ni.. naper aku dgr lagu ni.. coz tgk cerita Halimah Jongang astro. best …

Takafulink – Investment-linked Family Takaful Plan
June 24, 2009 – 9:25 pm | No Comment
Takafulink – Investment-linked Family Takaful Plan

Takafulink (MAA takaful) adalah satu pelan perlindungan keluarga berkaitan dengan pelaburan. Ianya diwujudkan untuk melindungi anda daripada musibah yang tak dijangka dimana ia kan mengurangkan beban kewangan anda, dan di takafulink juga, anda diberi peluang …

Sejarah MAA takaful
June 24, 2009 – 9:07 pm | No Comment
Sejarah MAA takaful

Maa Takaful adalah hasil join venture antara MAA Holding Berhad dengan Solidarity company BSC (C) of Bahrain dan di tandatangani pada 21 februari 2006, dan hasil perjanjian itu, sebuah JV company telah ditubuhkan dan diberi …

Car-Bot di Musim panas
June 21, 2009 – 10:12 pm | No Comment
Car-Bot di Musim panas

Salam,
Carbot di bulan  june, pergi dgn abg man, nawi,ridhwan, akil dan tentunya aku pun ikut sekali la.
yang paling best, leh g dua carboot. and dpt hasil yang lumayan, printer baru canon pixma IP1900 dgn harga …

Puisi Majlis Amanah Rakyat
June 18, 2009 – 2:42 pm | No Comment
Puisi Majlis Amanah Rakyat

Majlis Amanah Rakyat
Sebuah nama keramat Lahir dari percikan amarah suatu bangsa Yang mundur sosio-ekonominya
Masih menadah tangan menjadi peminta Di tanah airnya yang hampir sepuluh tahun merdeka.
Bermula di zaman penjajah dikenal dengan RIDA – Lembaga Kemajuan …

Biasiswa oh biasiswa
June 16, 2009 – 8:21 pm | 2 Comments
Biasiswa oh biasiswa

Salam,

Terdapat ramai pelajar-pelajar cemerlang di Malaysia, dan bilangan mereka yang mendapat semua A untuk SPM setiap tahun sentiasa meningkat.
Dan mengikut …

Protected: Islam Leads The Change
June 16, 2009 – 12:46 pm | Enter your password to view comments
Protected: Islam Leads The Change

There is no excerpt because this is a protected post.

Sate oh sate telah selesai
June 15, 2009 – 11:08 pm | No Comment
Sate oh sate telah selesai

Salam,
Seperti yang dijanjikan sebelum ini, gambar sate di leeds untuk korang tengok. . Rasanya ramai gak yang hadir, dalam 20 orang lebih kot. Aku tukang bakar sate, so makan sate banyak la. hahahah.. …

Memasang premium template Wordpress secara percuma
June 15, 2009 – 2:18 pm | No Comment
Memasang  premium template Wordpress secara percuma

Salam Semua,
Oleh kerana saya tidak ada kerja buat masa sekarang ini, saya ingin offer diri saya untuk memasang premium template wordpress untuk  anda secara percuma. apa yang perlu anda ada adalah:-
1) domain sendiri (www.domainanda.com)
2) web …

Saya mahu blog lawa – part 1
June 15, 2009 – 1:02 am | No Comment
Saya mahu blog lawa – part 1

Salam,
Ilmu yang dimiliki  akan bermakna sekiranya di kongsi dengan orang lain dan kiranya ilmu yang diajar ilmu yang baik maka ketahuilah pahala akan diperolehi selagi ilmu yang disebarkan digunakan pada tujuan yang baik, Insyallah.
Setelah mencuba …

Secrets of the Millionaire Mind
June 13, 2009 – 9:49 pm | No Comment
Secrets of the Millionaire Mind

Salam,
Aku baru dapat buku ni dari amazon, harga dia GBP8. Orang kata buku ni best, so aku beli la.Pada permulaan membaca buku ini (T Harv Eker’s Secrets of the Millionaire Mind: Mastering the Inner Game …