Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in Takaful

CIMB dah offer asb islamic loan la (pinjaman asb islamik)
September 11, 2014 – 7:35 pm | 104 Comments
CIMB dah offer asb islamic loan la (pinjaman asb islamik)

wahhhhhh…
CIMB dah offer asb-i loan la… dulu loan asb islamic ni hanya Maybank je yang ada… tp term dia maximum 25 tahun.. CIMB ASB-i ni term paling panjang adalah 30 tahun.. so …

Hibah atau wasiat untuk produk ASNB (ASB,ASD,ASW2020 dan lain2)
March 29, 2013 – 2:03 am | 5 Comments
Hibah atau wasiat untuk produk ASNB (ASB,ASD,ASW2020 dan lain2)

Salam,
Wasiat atau hibah atau tidak berwasiat… kalau tak berwasiat confirm akan leceh dan lama prosesnya… kalau berwasiat pun agak lama proses dia…
kalau kita lihat kepada akaun KWSP,insuran,takaful @ tabung haji… kesemuanya ini boleh kita letakkan …

Medical card- lapse case
December 17, 2009 – 6:52 am | 2 Comments
Medical card- lapse case

salam,
hari ni saya akan share info mengenai case lapse bagi medical card. perkataan lapse didalam case ini bermaksud terlupa untuk membayar caruman untuk medical card dalam tempoh yang di tetapkan.
untuk makluman semua.. medical card polisi …

“Medical card syarikat anda” VS “MAA medical card”
November 29, 2009 – 4:21 pm | 8 Comments
“Medical card syarikat anda” VS “MAA medical card”

Salam,
Ramai yang tertanya2.. perlukah kita medical card seperti MAA medical card sedang kan kita mempunyai medical card yang di sediakan oleh pihak syarikat tempat kita kerja.. sebagai contoh.. semasa saya di NEC semiconductor malaysia.. tugas …

Manage Your money wisely
November 16, 2009 – 5:48 pm | No Comment
Manage Your money wisely

Salam,
Ada satu ayat yang saya rasa menarik untuk direnungkan ” It’s not the plan that is important,it’s the planning”, menarik bukan.. jikalau kita sentiasa merancang untuk mencapai sesuatu dalam hidup kita.. ianya tidak akan berguna …

Aku dapat duit RM100,000
June 29, 2009 – 11:56 pm | 5 Comments
Aku dapat duit RM100,000

salam,
Aku dapat duit?.. pergh.. saper la yang pemurah nak bagi aku duit ek.. takder la.. nak duit, kene la berusaha kan. rezeki tak datang bergolek2 macam tengiling. just nak share pengalaman aku jer. satu hari …

Takaful oh Takaful
June 13, 2009 – 9:37 pm | 4 Comments
Takaful oh Takaful

Salam,
Semasa aku tgh bizi berangan pasal layout blog baru aku ni, member lak datang, nama dia sirap, terbantut angan2 aku. Dia baru abis viva Meng project dia, insyallah dia akan dapat result yang bagus.
Aku:- aku …

Perlindungan untuk wanita
October 21, 2008 – 5:42 pm | No Comment

Oleh : Nor Affizar Ibrahim
[email protected]

Pelan perancangan bersesuaian bantu golongan hawa nikmati kehidupan bermutu pada masa depan
KEBELAKANGAN ini semakin banyak syarikat institusi kewangan dan insurans yang begitu ghairah serta berlumba-lumba memperkenalkan skim pelan perlindungan insurans khusus …

Apa Itu Takaful?
September 13, 2008 – 2:04 pm | One Comment
Apa Itu Takaful?

Takaful bermaksud saling menjamin, berasal dari perkataan Arab – kafala. Konsep takaful bertujuan mengalakkan tolong menolong dan perpaduan di kalangan para peserta selari dengan konsep ta’awun. Dalam Islam, menolong atau menyediakan bantuan amatlah digalakkan.
Dalam perniagaan …