Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Pengurusan Kewangan, cerita aku

Bonus Oh Bonus

Submitted by m.ruzaini.h on December 19, 2012 – 1:41 am3 Comments

Salam dan selamat sejahtera,

sebagai pekerja kerajaan, dalam budget yang diumumkan oleh PM kita yang lepas, semua kakitangan kerajaan akan mendapat 1.5 bulan bonus untuk tahun 2012, dimana ianya akan diberi dalam 3 bulan (3kali)… time raya dapat 0.5bulan, bulan ni dah masuk pun 0.5bulan (alhamdullilah) and next month 0.5 bulan lagi..

syukur alhamdullilah atas nikmat kecil yang diberikan ini..

banyak benda yang aku nak buat dengan duit ni..  coz tahun ni byk gak keluar duit untuk pembelian tanah dan 2 biji rumah.. nak claim EPF ada pulak doc tak lengkap.. rasanya bulan 1 nanti baru semua settle..

yang best nya.. bulan 1 jugak adalah bulan pengangihan dividen dan bonus ASB 2012… tak sabar nak tunggu.. dalam masa yang sama gak, aku boleh keluar semua duit dalam KWSP aku coz aku dah cukup 3 tahun kerja gov ni and pilih skim pencen.. maka secara automatiknya, aku boleh keluar semua duit dalam KWSP.. syukur alhamdullilah…

sekarang tgh plan untuk tahun 2013.. sama ada nak beli rumah lagi atau tidak.. aper2 pun nak merempit lagi ASB loan.. masyuk :)

diakhir kata, semoga bonus yang anda semua dapat ini dapat digunakan secara berhemah.. and jangan lupa berzakat yer.. :)

sekian

Ruzaini

surprise-bonus-blue

Random Posts

3 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.