Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Month

Article Archive for December 2014

sonata musim salju:- Salji turun di sheffield, united kingdom
December 26, 2014 – 10:02 pm | 4 Comments
sonata musim salju:- Salji turun di sheffield, united kingdom

Salam,
tanggal 26 disember 2014.. salji pertama winter tahun ni telah turn.. Syukur Alhamdullilah dibenarkan untuk melihat kebesaran tuhan yang maha esa..
musim sejuk tahun lepas salji tak turun..
apa2 pun.. jom layan.. esok nak pergi main salji …

Skim emas ETA tersontot -bahagian 1
December 25, 2014 – 2:59 am | 2 Comments

Title macam lucah sikit.. tapi itu kenyataan skim2 cepat kayap emas sekarang ni.. mungkin ramai yang akan cerca aku.. tp wahai pengelola dan org yg taksub kepada skim ni.. tanyalah hati, tanyalah minda.. bagaimana pengelola …

pengumuman dividen ASB 2015 / 2014
December 19, 2014 – 9:52 pm | 5 Comments
pengumuman dividen ASB 2015 / 2014

salam
Agihan pendapatan dividen dan bonus Amanah Saham Bumiputera (ASB) bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2014 telah diumumkan pada  18 Disember 2014.
terdapat penurunan dividen jika dibandingkan tahun 2013 dimana pada tahun 2014 dividen …

cara nak mengira dividen dan bonus ASB 2014 / 2015
December 19, 2014 – 9:27 pm | 4 Comments

Salam semua,
Masih ramai lagi yang tertanya bagaimana cara dividen ASB and bonus ASB dikira..
macammana calculation untuk dividen, kira dia macam di bawah, ianya dikira atas baki terendah setiap bulan untuk 1 tahun itu.

seterusnya calculation untuk …