Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in RnR Kitchen

resepi tapai pulut manis
July 28, 2015 – 9:49 pm | One Comment
resepi tapai pulut manis

Salam,
2 hari lepas aku cuba buat tapai pulut.. itu pun lepas dapat import ragi dari malaysia… aku memang peminat tapai pulut ni.. coz manis and sedap di makan.. lebih2 lagi kalau makan time sejuk2… yum2…
dekat …

resepi pengat pisang @ serawa pisang (tanpa sukatan)
October 18, 2014 – 8:40 pm | No Comment
resepi pengat pisang @ serawa pisang (tanpa sukatan)

Salam,
lepas solat jumaat.. aku beli dalam 3kg pisang dengan harga ¬£3.. plan nak makan bergitu saja.. tp macam teringin pulak nak makan serawa pisang atau ada org panggil pengat pisang.. pergh.. sedap ooo…
Oleh kerana bahan …

Berpuasa lebih dari 19 jam di united kingdom
July 4, 2014 – 12:20 pm | No Comment
Berpuasa lebih dari 19 jam di united kingdom

Salam,
hari ni hari ke 6 kami berpuasa di sheffield, United Kingdom… almost 20jam gak la berpuasa, ini kerana sekarang musim panas @ summer.. so matahari terbit awal dan terbenam lambat…senang cerita, time summer ni siangnya …

makan lobster di sheffield united kingdom
December 14, 2013 – 6:37 pm | No Comment
makan lobster di sheffield united kingdom

Salam,
hari ni aku pergi shopping ikan… yg menariknya aku bukan beli ikan pun tp beli kepala ikan salmon dan aku juga¬† beli 2 ekor lobster and 1kg udang besar… almaklumla.. tiba2 teringin nak makan lobster …

Memasak untuk isteri mengandung
December 2, 2013 – 8:22 am | No Comment
Memasak untuk isteri mengandung

Salam,
Cuaca di sheffield ni makin lama makin sejuk la pulak… tambahan isteri yang mengandung sekarang banyak ragamnya… tp kesian aku tgk sayang aku tu… asik muntah je.. asal makan je mesti muntah…. nasi memang confirm …