Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pembinaan Rumah Impian

Cerita mengenai perjalananku membina rumah impian Di Durian Tunggal Melaka

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Tags

Articles tagged with: homestay melaka murah

Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – Tiang dan dinding tingkat bawah
July 19, 2019 – 1:16 am | 2 Comments
Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – Tiang dan dinding tingkat bawah

Salam dan selamat sejahtera,
last week telah selesai proses naik tiang bawah dan dinding bata.. agak slow untuk selesaikan progress ini mayb sebab bulan puasa dan cuti raya dan musim hujan.. pekerja tak ramai yang bekerja …

Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – LPPSA Claim progress 20%
May 8, 2019 – 3:03 am | No Comment
Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – LPPSA Claim progress 20%

Salam,
Alhamdullilah, claim progress 20% telah berjaya.. LPPSA telah disburse claim sebanyak 10% (foundation) kepada penguan yang saya lantik.
kiranya, ambil masa lebih kurang 1 bulan dari permohonan claim di JPPH hingga selesai disbursement oleh LPPSA..
sekarang tengah …

Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – Ground Slab
May 7, 2019 – 3:20 am | No Comment
Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – Ground Slab

Salam,
Kerja-kerja yang telah dijalankan setakat ini adalah baru selesai konkrik lantai bawah.
tebal lantai yang aku buat adalah setebal 6 inch.. dan untuk lantai seluas 3200 kaki persegi.. aku telah order readymix gred G25 sebanyak 42 …

Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – ground beam
April 19, 2019 – 10:45 am | No Comment
Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – ground beam

Salam,
Progress terkini pembinaan rumah ini adalah beam bawah telah di siapkan dan tanah telah di isi kedalam petak2 beam.
Tanah untuk tambak tu alhamdullilah dapat murah.. tanah merah bukit.. 1 lori 10 tayar RM100.. order 5 …