Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Archive by Category

Articles in takaful - MAA takaful

Pengumuman Dividen/bonus unit untuk investment linked fund MAA takaful
January 7, 2011 – 1:44 am | 8 Comments
Pengumuman Dividen/bonus unit untuk investment linked fund MAA takaful

Salam semua,
hari ni baru dapat info dari Boss tentang kadar dividen yang diberikan untuk dana investment-linked MAA takaful iaitu
GROWTH FUND : 15 unit bagi setiap 100 unit (15%)
BALANCED FUND : 12 unit bagi setiap 100 …

Perlukah takaful untuk penjawat awam??
December 14, 2010 – 7:21 am | 7 Comments

salam,
hari ni nak bercerita mengenai takaful, bukan pasal ODASB..
macam ni, saya sekarang bekerja dengan kerajaan under kementerian pengajian tinggi.. so, semua orang sedia maklum, sebagai penjawat awam, kami diberi kemudahan medical di hospital kerajaan, orang …

Penerangan mengenai 36 jenis penyakit kritikal
May 26, 2010 – 3:41 am | No Comment

salam,
disini saya terjumpa satu ebook yang bertajuk 36 Critical Illnesses Insurance Explained yang di tulis oleh Yow Chuan ( website :- http://www.meshio.com/)
boleh la di buat sebagai rujukan sekian.
download —-> 28694412-36-Critical-Illnesses-Insurance-Explained

Bonus/Divident MAA Takaful Unit
January 7, 2010 – 5:55 am | No Comment
Bonus/Divident MAA Takaful Unit

Salam,
aku baru dapat info dari BOSS aku.. pasal divident untuk unit2 dalam MAA takaful.. so.. aku amat puas hati.. bonus yang diberikan adalah sebanyak 12% untuk balanced Fund unit.. aku selalu letak balanced fund untuk …

Medical card- lapse case
December 17, 2009 – 6:52 am | 2 Comments
Medical card- lapse case

salam,
hari ni saya akan share info mengenai case lapse bagi medical card. perkataan lapse didalam case ini bermaksud terlupa untuk membayar caruman untuk medical card dalam tempoh yang di tetapkan.
untuk makluman semua.. medical card polisi …

“Medical card syarikat anda” VS “MAA medical card”
November 29, 2009 – 4:21 pm | 8 Comments
“Medical card syarikat anda” VS “MAA medical card”

Salam,
Ramai yang tertanya2.. perlukah kita medical card seperti MAA medical card sedang kan kita mempunyai medical card yang di sediakan oleh pihak syarikat tempat kita kerja.. sebagai contoh.. semasa saya di NEC semiconductor malaysia.. tugas …

Charity Carnival & Bazar di 1 Utama
November 19, 2009 – 10:50 am | No Comment
Charity Carnival & Bazar di 1 Utama

Salam,
Just nak inform kepada semua pembaca setia Perjalananku.com, MAA-MEDICARE (http://www.maa-medicare.com.my/) ada anjurkan satu program Charity Carnival & Bazar di 1 Utama pada 22 nov 2009, bertempat di rainforest (LG) di New wing.
Saya telah di pilih …

Procedure untuk ke hospital menggunakan medical card smartmedic 100
November 18, 2009 – 1:26 pm | 17 Comments
Procedure untuk ke hospital menggunakan medical card smartmedic 100

Salam,
Ramai orang kagum dengan medical card MAA takaful ni.. just bayar dalam RM60 (umur 25), dah boleh dapat kad yang bernilai RM100,000. banyak tu.. . penerangan berkaitan product ini anda boleh perolehi di —> …

Manage Your money wisely
November 16, 2009 – 5:48 pm | No Comment
Manage Your money wisely

Salam,
Ada satu ayat yang saya rasa menarik untuk direnungkan ” It’s not the plan that is important,it’s the planning”, menarik bukan.. jikalau kita sentiasa merancang untuk mencapai sesuatu dalam hidup kita.. ianya tidak akan berguna …

Menuntut ilmu “DENGAN” Janda Baik
November 12, 2009 – 3:23 am | 2 Comments
Menuntut ilmu “DENGAN” Janda Baik

salam,
cuba korang tgk tajuk post kali ni.. aku menuntut ilmu dgn janda baik tu.. hahaha.. naper janda baik.. dan bukannya dengan janda yang cantik.. dah tempat yang aku pergi janda baik.. memang la janda cantik …

Bisnes kad baru :)
November 12, 2009 – 2:21 am | 3 Comments
Bisnes kad baru :)

salam,
Mlm semalam pergi buat bisnes kad dekat shah alam. punya la lama balik malaysia.. baru semalam buat.. heheh.. biasak la.. kerja byk.. sekarang.. dah siap.. tu yang penting.. aku buat 2 kotak.. depan belakang.. ada …

Erti satu anugerah
November 7, 2009 – 2:19 am | No Comment
Erti satu anugerah

Salam, This week MAA Takaful Bhd. memenangi Anugerah ‘Produk Takaful Paling Cemerlang’ bagi produknya, Takafulink, pada Upacara Anugerah Kewangan Islam Kuala Lumpur Keenam 2009.. Dan telah mengetepikan product2 dari PRUBSN,Takaful Ikhlas,Takaful Malaysia.. tapi apakah ertinya …

Perbezaan credit card dengan medical card
November 4, 2009 – 5:03 pm | 6 Comments
Perbezaan credit card dengan medical card

Salam,
kad kredit, org kata.. kad hikmat.. kad plastik dapat bertukar menjadi wang.. untuk membayar minyak,makanan, pakaian.. mungkin juga untuk membayar hutang.. kalau di salah gunakan.. akan membawa mala petaka..
kadar faedah yang dikenakan oleh pihak bank …

takaful
September 27, 2009 – 3:30 pm | One Comment

salam.. lepas beraya ni.. aku dah nak start buat fulltime takaful.. dulu buat part time.. letih gak la.. nak try… buat full time.. ramai yang kata.. kenapa aku nak jadi agen takaful.. padahal aku ada …