Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pembinaan Rumah Impian

Cerita mengenai perjalananku membina rumah impian Di Durian Tunggal Melaka

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Bab 2:- Perjalanan hidupku ke Sheffield,united kingdom – Hutang-Hutang Di malaysia
September 6, 2014 – 8:54 pm | No Comment
Bab 2:- Perjalanan hidupku ke Sheffield,united kingdom – Hutang-Hutang Di malaysia

Salam,
Bila kita hendak stay di luar negara dalam jangka masa yang panjang seperti sambung belajar atau bekerja.. mesti akan ada persoalan, apa yang aku nak buat dengan hutang2 dimalaysia.. takkkan nak biar je kan.. hutang …

Bab 1:- perjalanan hidupku ke sheffield,united kingdom – visa+cuti belajar + KLIA –> Manchester
September 4, 2014 – 1:27 pm | 8 Comments
Bab 1:- perjalanan hidupku ke sheffield,united kingdom – visa+cuti belajar + KLIA –> Manchester

Salam semua,

dah 8 bulan menetap disheffield ni.. br berkesempatan nak mencoretkan serba sedikit perjalanan aku dan keluarga dari malaysia ke UK ni.. kiranya aku nak share kepada semua bakal pelajar yang akan dtg keuk …

My twins story:- Asyraf Ramadhan & Aisyah Ramadhani melihat dunia buat pertama kali
August 31, 2014 – 1:21 am | 2 Comments
My twins story:- Asyraf Ramadhan & Aisyah Ramadhani melihat dunia buat pertama kali

Salam,
12 julai 2014.. satu tarikh keramat buat aku dan isteri.. kami dikurniakan Allah kembar lelaki dan perempuan di bulan ramadhan.. syukur alhamdullilah..
kelahiran kembar ini melalui process pembedahan c section… walaupun bukaan sebelum pembedahan sudah mencapai …

menulis thesis atau conference paper yang baik dengan bantuan the best spinner
July 7, 2014 – 3:17 pm | No Comment
menulis thesis atau conference paper yang baik dengan bantuan the best spinner

Salam,
aku sekarang tengah process menulis conference paper.. semua literature review yang telah dibaca hendaklah dirumuskan menjadi satu.. oleh itu ramai yang melakukan paraphrase ayat didalam paper orang lain dan menukarkan ianya sebagai ayat sendiri dengan …

Berpuasa lebih dari 19 jam di united kingdom
July 4, 2014 – 12:20 pm | No Comment
Berpuasa lebih dari 19 jam di united kingdom

Salam,
hari ni hari ke 6 kami berpuasa di sheffield, United Kingdom… almost 20jam gak la berpuasa, ini kerana sekarang musim panas @ summer.. so matahari terbit awal dan terbenam lambat…senang cerita, time summer ni siangnya …

Trip ke York dan Designer Outlet York
April 28, 2014 – 12:52 pm | No Comment
Trip ke York dan Designer Outlet York

Salam,
York.. sebuah bandar yang menarik dan lawa.. last aku datang sini adalah pada julai 2009 (http://perjalananku.com/?p=1407) kiranya dah lama la kot.. hahaha.. tahun 2009 tu aku datang york bukan g jejalan sekitar city ni.. tp …

Beli Barang murah dari United kingdom (UK)
April 18, 2014 – 2:33 pm | 2 Comments
Beli Barang murah dari United kingdom (UK)

Salam,
Sepanjang 2 minggu ini, bini aku nana sibuk mengambil order dari pelanggan yang berminat untuk membeli barang dari UK seperti

Tefal
pinggan mangkuk
airfryer philips
electrical mixer

nanti aku upload gambar2 barangan yang aku jual tu.. untuk makluman semua, cara …

Tefal murah dari United kingdom
April 8, 2014 – 5:23 pm | No Comment
Tefal murah dari United kingdom

Salam,
Setelah beberapa bulan berada di negara mat saleh ni.. aku lihat barangan tefal agak murah.. dan aku juga telah menggunakan product tefal didapur ni.. dan amat berpuas hati dengan kualitinya..
setelah berbincang dengan wife.. aku rasa …

masa untuk tahu jantina Twin Di united kingdom
March 6, 2014 – 12:45 pm | 4 Comments
masa untuk tahu jantina Twin Di united kingdom

Salam,
Semalam wife dan aku pergi jessop wing hospital untuk scan baby.. sekarang dah bulan ke 5.. time untuk tengok kadar pembesaran kandungan dan juga gender baby..
syukur alhamdullilah kami dapat sepasang, girl dan boy..
so sekarang masa …

Keadaan jalan raja di united kingdom
February 20, 2014 – 11:20 am | One Comment
Keadaan jalan raja di united kingdom

Salam,
Sejak aku pakai kereta ni.. walaupun hanya akan drive pada hari minggu sahaja (sebab minyak mahal), aku dapat rasakan jalan dekat uk ni amat menyedihkan terutamanya di luar kawasan bandar… berani aku kata kan, jalan …

Menjual kenderaan di united kingdom
February 18, 2014 – 12:06 pm | 3 Comments
Menjual kenderaan di united kingdom

Salam,
semalam aku telah berpisah dengan siBiru demio aku.. akhirnya si biru bertukar tangan kepada pemilik yang baru, orang melayu dari leeds..
aku terpaksa jual kereta ni sebab dah ada satu lagi kereta.. tak sanggup nak simpan …

Membeli kenderaan terpakai di united kingdom
February 18, 2014 – 11:40 am | 8 Comments
Membeli kenderaan terpakai di united kingdom

Salam,
Kali ni aku nak bercerita atau berkongsi pengalaman membeli kereta di united kingdom..
aku ada pengalaman membeli 2 buah kenderaan,
pengalaman pertama aku beli dari orang malaysia disini, kereta tu brand mazda, model demio 1.5 tahun 2001.. …

menggelar orang jahil
February 15, 2014 – 11:36 pm | No Comment
menggelar orang jahil

Salam,
Bila lagi tinggi ilmu kita.. sepatutnya kita lagi merendah diri… tp banyak yang sombong dgn ilmu yang dimiliki… sehingga menggelar orang lain jahil kerana tidak sependapat.. kebanyakan orang bergini anda dapat tgk dalam politik.. lebih2 …