Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pembinaan Rumah Impian

Cerita mengenai perjalananku membina rumah impian Di Durian Tunggal Melaka

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

sonata musim salju:- Salji turun di sheffield, united kingdom
December 26, 2014 – 10:02 pm | 4 Comments
sonata musim salju:- Salji turun di sheffield, united kingdom

Salam,
tanggal 26 disember 2014.. salji pertama winter tahun ni telah turn.. Syukur Alhamdullilah dibenarkan untuk melihat kebesaran tuhan yang maha esa..
musim sejuk tahun lepas salji tak turun..
apa2 pun.. jom layan.. esok nak pergi main salji …

Skim emas ETA tersontot -bahagian 1
December 25, 2014 – 2:59 am | 2 Comments

Title macam lucah sikit.. tapi itu kenyataan skim2 cepat kayap emas sekarang ni.. mungkin ramai yang akan cerca aku.. tp wahai pengelola dan org yg taksub kepada skim ni.. tanyalah hati, tanyalah minda.. bagaimana pengelola …

pengumuman dividen ASB 2015 / 2014
December 19, 2014 – 9:52 pm | 5 Comments
pengumuman dividen ASB 2015 / 2014

salam
Agihan pendapatan dividen dan bonus Amanah Saham Bumiputera (ASB) bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2014 telah diumumkan pada  18 Disember 2014.
terdapat penurunan dividen jika dibandingkan tahun 2013 dimana pada tahun 2014 dividen …

cara nak mengira dividen dan bonus ASB 2014 / 2015
December 19, 2014 – 9:27 pm | 4 Comments

Salam semua,
Masih ramai lagi yang tertanya bagaimana cara dividen ASB and bonus ASB dikira..
macammana calculation untuk dividen, kira dia macam di bawah, ianya dikira atas baki terendah setiap bulan untuk 1 tahun itu.

seterusnya calculation untuk …

resepi pengat pisang @ serawa pisang (tanpa sukatan)
October 18, 2014 – 8:40 pm | No Comment
resepi pengat pisang @ serawa pisang (tanpa sukatan)

Salam,
lepas solat jumaat.. aku beli dalam 3kg pisang dengan harga £3.. plan nak makan bergitu saja.. tp macam teringin pulak nak makan serawa pisang atau ada org panggil pengat pisang.. pergh.. sedap ooo…
Oleh kerana bahan …

My twins story:- Asyraf & Aisyah dah ada passport la.. – langkah-langkah permohonan surat beranak dan passport malaysia anak di high commission London
October 10, 2014 – 11:25 pm | 3 Comments
My twins story:- Asyraf & Aisyah dah ada passport la.. – langkah-langkah permohonan surat beranak dan passport malaysia anak di high commission London

Salam,
walaupun twins dah ada surat beranak UK sebab lahir di UK… kita sebagai rakyat malaysia wajib buat surat beranak (borang W) dan juga pasport untuk anak kita di Malaysian High Commission london.. kita diberikan tempoh …

perjalananku di UK:- langkah-langkah mendapatkan/ mengambil lesen memandu united kingdom
October 9, 2014 – 2:02 am | 6 Comments
perjalananku di UK:- langkah-langkah mendapatkan/ mengambil lesen memandu united kingdom

Salam,
minggu ni dah start sejuk.. dah start nak cecah bawah 10 degree.. itu maknanya.. musim sejuk akan menjelma dan bill gas akan melambung disebabkan penggunaan heater…tp hari ni aku bukan nak cerita tentang cuaca dan …

My twins story:- Asyraf & Aisyah berani ambil suntikan
September 25, 2014 – 9:15 pm | 2 Comments
My twins story:- Asyraf & Aisyah berani ambil suntikan

Salam
Hari ni 25/9/2014 aisyah & asyraf pergi untuk 2 month medical checkup dan juga 2 suntikan imunasation pertama dan oral vaksin iaitu

Pneumococcal infection, Pneumococcal conjugate vaccine, PCV) – 1st enjection dekat peha kanan
Diphtheria, tetanus, whooping …

Dividen Amanah saham 1 malaysia (AS1M) 2014
September 24, 2014 – 7:50 pm | 24 Comments
Dividen Amanah saham 1 malaysia (AS1M) 2014

Salam,
permodalan nasional berhad (PNB) telah mengumumkan pengagihan pendapatan/dividen untuk tahun kewangan berakhir 30 september 2014 sebanyak 6.60 sen sesaham atau pun 6.60%..
tahun lepas 6.70.. tahun ni 6.6.. kira ok la kan.. boleh la guna duit …

orang paling hensem pernah aku tgk dekat dunia maya ni..
September 22, 2014 – 12:49 am | No Comment
orang paling hensem pernah aku tgk dekat dunia maya ni..

Salam,
Walaupun hanya kenal melalui dunia maya.. tp aku rasa abg hensem (http://abangensem.com/) ni adalah orang yg ‘paling;’ hensem aku pernah jumpa.. hahahah.. kehensemannya bukan kerana wajahnya.. sebab aku rasa wak doyok lagi hensem kot.. tp …

transfer gambar dari phone ke pen drive
September 17, 2014 – 11:40 pm | No Comment
transfer gambar dari phone ke pen drive

Salam,
aku baru beli dual USB memory stick brand scandisk… macam mana bentuk dia.. meh aku tunjukkan dekat korang (refer gambar dibawah)
aku beli benda ni sebab nana punya phone asik hang je sebab low memory capacity …

CIMB dah offer asb islamic loan la (pinjaman asb islamik)
September 11, 2014 – 7:35 pm | 104 Comments
CIMB dah offer asb islamic loan la (pinjaman asb islamik)

wahhhhhh…
CIMB dah offer asb-i loan la… dulu loan asb islamic ni hanya Maybank je yang ada… tp term dia maximum 25 tahun.. CIMB ASB-i ni term paling panjang adalah 30 tahun.. so …

harga rumah aku lepas 1 tahun
September 10, 2014 – 10:52 pm | No Comment
harga rumah aku lepas 1 tahun

Salam,

ada  rumah aku yang aku beli setahun lebih dulu dh cecah 200k wei.. dulu beli tak la harga mcm ni.. gile betul harga naik…kenaikan harga rumah dimalaysia kebanyakannya disebabkan permainan spekulasi.. bukannya kerana real …

Bercarboot di OLDcotes worksop, Nottinghamshire
September 8, 2014 – 12:59 am | No Comment
Bercarboot di OLDcotes worksop, Nottinghamshire

Salam,
hari ni aku, nana and twins pergi ke carboot oldcotes dengan membawa 1 cabaran besar.. hahaha.. cabaran nya tak lain tak bukan adalah mencari permainan untuk twins..
kepada yg tahu tentang carboot ni.. semua tahu brg …