Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Dividen tabung haji 2015
January 22, 2015 – 10:03 am | 2 Comments
Dividen tabung haji 2015

Salam,
Tabung haji baru sahaja mengumumkan dividen tahun 2015 sebanyak 6.25% + 2% sebagai bonus..
2% bonus itu diberikan kepada mereka yang tidak pernah menunaikan haji menerusi tabung haji..
cara kiraan 2% itu adalah berdasarkan kadar haji yang …

Video Twins:- Garang nya Aisyah Ramadhani
January 22, 2015 – 4:08 am | No Comment
Video Twins:- Garang nya Aisyah Ramadhani

Salam,
ni ada satu video lama.. garangnya aisyah dengan anak jiran.. hahaha.. macam2 telatah depa ni..
dapat twins memang best.. sebab telatah depa.. jom layan

Video Twins:- galak betul asyraf gelak.. :)
January 22, 2015 – 4:07 am | No Comment
Video Twins:- galak betul asyraf gelak.. :)

Salam,
Asyraf secara dekatnya seorang yg sangat mudah gelak bila kita main dengan dia.. nanti dah besar nanti jgn lupa senyum ye.. and jadi anak yg soleh..
Aisyah pulak.. orang nya selamber je.. suka perhati.. …

Twins jumpa pakar kanak2 Dr Chan
January 22, 2015 – 4:05 am | No Comment
Twins jumpa pakar kanak2 Dr Chan

Salam,
baru selesai contact/bervideo call dengan mama nana dan twins.. hari ni depa telah pergi jumpa pakar di puchong (klinik pakar kanak-kanak Dr chan) di bandar puteri puchong.. klinik ni agak femes dan pengunjung …

Kadar base rate (BR) dan Kadar BLR 2015
January 22, 2015 – 4:00 am | No Comment
Kadar base rate (BR) dan Kadar BLR 2015

BLR/BFR dah tidak digunapakai untuk loan baru.. sekarang guna Base rate (BR)..
[email protected] keuntungan = BR + [bank profit+risk cost+operational cost +lain2]
cth pinjaman loan ASB CIMB
tahun 2014—–>
interest = BLR -1.65
6.85-1.65 = 5.2%
tahun 2015 —–>
interest = …

Ber video Call dengan Twins dan Puan Nana
January 17, 2015 – 4:01 am | No Comment
Ber video Call dengan Twins dan Puan Nana

Salam,
Dah 12 hari aku berjauhan dari twins dan nana.. walaupun hati rasa kosong.. tp hati kene tekad untuk membuat PHD ni dalam kadar yang cepat.. kerna aku tak sabar nak balik malaysia bulan …

Kursus Membuat Kabinet Dapur Murah di selangor
January 16, 2015 – 3:57 am | 10 Comments
Kursus Membuat Kabinet Dapur Murah di selangor

Salam,
saja nak share dengan korang kursus yang ditawarkan oleh FITEC Batu cave..
aku pernah pergi kursus pembuatan kabinet dapur ni selama 5 hari.. makan dan tempat tidur disediakan..
harga sangatlah murah.. hanya RM300
jika berminat boleh contact en …

sonata musim salju:- Salji turun di sheffield, united kingdom
December 26, 2014 – 10:02 pm | 4 Comments
sonata musim salju:- Salji turun di sheffield, united kingdom

Salam,
tanggal 26 disember 2014.. salji pertama winter tahun ni telah turn.. Syukur Alhamdullilah dibenarkan untuk melihat kebesaran tuhan yang maha esa..
musim sejuk tahun lepas salji tak turun..
apa2 pun.. jom layan.. esok nak pergi main salji …

Skim emas ETA tersontot -bahagian 1
December 25, 2014 – 2:59 am | 2 Comments

Title macam lucah sikit.. tapi itu kenyataan skim2 cepat kayap emas sekarang ni.. mungkin ramai yang akan cerca aku.. tp wahai pengelola dan org yg taksub kepada skim ni.. tanyalah hati, tanyalah minda.. bagaimana pengelola …

pengumuman dividen ASB 2015 / 2014
December 19, 2014 – 9:52 pm | 5 Comments
pengumuman dividen ASB 2015 / 2014

salam
Agihan pendapatan dividen dan bonus Amanah Saham Bumiputera (ASB) bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2014 telah diumumkan pada  18 Disember 2014.
terdapat penurunan dividen jika dibandingkan tahun 2013 dimana pada tahun 2014 dividen …

cara nak mengira dividen dan bonus ASB 2014 / 2015
December 19, 2014 – 9:27 pm | 4 Comments

Salam semua,
Masih ramai lagi yang tertanya bagaimana cara dividen ASB and bonus ASB dikira..
macammana calculation untuk dividen, kira dia macam di bawah, ianya dikira atas baki terendah setiap bulan untuk 1 tahun itu.

seterusnya calculation untuk …

resepi pengat pisang @ serawa pisang (tanpa sukatan)
October 18, 2014 – 8:40 pm | No Comment
resepi pengat pisang @ serawa pisang (tanpa sukatan)

Salam,
lepas solat jumaat.. aku beli dalam 3kg pisang dengan harga £3.. plan nak makan bergitu saja.. tp macam teringin pulak nak makan serawa pisang atau ada org panggil pengat pisang.. pergh.. sedap ooo…
Oleh kerana bahan …

My twins story:- Asyraf & Aisyah dah ada passport la.. – langkah-langkah permohonan surat beranak dan passport malaysia anak di high commission London
October 10, 2014 – 11:25 pm | 3 Comments
My twins story:- Asyraf & Aisyah dah ada passport la.. – langkah-langkah permohonan surat beranak dan passport malaysia anak di high commission London

Salam,
walaupun twins dah ada surat beranak UK sebab lahir di UK… kita sebagai rakyat malaysia wajib buat surat beranak (borang W) dan juga pasport untuk anak kita di Malaysian High Commission london.. kita diberikan tempoh …

perjalananku di UK:- langkah-langkah mendapatkan/ mengambil lesen memandu united kingdom
October 9, 2014 – 2:02 am | 6 Comments
perjalananku di UK:- langkah-langkah mendapatkan/ mengambil lesen memandu united kingdom

Salam,
minggu ni dah start sejuk.. dah start nak cecah bawah 10 degree.. itu maknanya.. musim sejuk akan menjelma dan bill gas akan melambung disebabkan penggunaan heater…tp hari ni aku bukan nak cerita tentang cuaca dan …