Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pembinaan Rumah Impian

Cerita mengenai perjalananku membina rumah impian Di Durian Tunggal Melaka

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Protected: Wira malaysia- aper nak jadi..
September 22, 2008 – 3:18 am | Enter your password to view comments
Protected: Wira malaysia- aper nak jadi..

There is no excerpt because this is a protected post.

Perjalananku
September 20, 2008 – 3:20 am | No Comment

Make your own banner at MyBannerMaker.com!

Rumah sewa ku (Ex-house)
September 19, 2008 – 5:02 pm | 2 Comments
Rumah sewa ku (Ex-house)

salam..
siang tadi aku g ambil barang aku dekat rumah sewa. maklumlah.. dah tak tinggal kat situ.. aper lagi.. kene punggah balik la.. bujang macam aku ni.. tak la byk barang pun.. paling besar pun.. peti …

Process permohonan UK visa di VFS
September 19, 2008 – 12:42 pm | 8 Comments
Process permohonan UK visa di VFS

Salam

Pasal nak g UK ni.. byk benda yg aku belajar and kene buat sendiri. hari ini aku nak share procedure untuk membuat student visa.. ini pengalaman aku sendiri tau.hanya untuk share jer ni. untuk procedure …

Protected: Jangan padam fakta negara
September 19, 2008 – 9:12 am | Enter your password to view comments

There is no excerpt because this is a protected post.

Persiapan ke leeds ver 2
September 19, 2008 – 2:44 am | One Comment
Persiapan ke leeds ver 2

salam..
still dalam persediaan and still dekat malaysia.. sepatutnya aku berlepas esok pagi (20/9), tp visa yang telah 2 minggu diprocess tidak siap2 lagi.. kenapa lama sgt aku pun tak tau.. mungkin terpaksa menunda tarikh flight …

Penculik bunuh pelajar perempuan, bakar mayat, tuntut wang tebusan
September 16, 2008 – 12:03 pm | No Comment

16/09/2008 3:52pm utusan
JOHOR BAHARU 16 Sept. – Sekumpulan remaja menculik pelajar perempuan berumur 16 tahun, membunuh mangsa dan membakar mayatnya di Kulai Jaya malam Jumaat lepas.
Penculik berkenaan kemudian menuntut wang tebusan RM33,000 daripada keluarga Lai …

Kelajuan Streamyx saya
September 15, 2008 – 1:25 pm | No Comment

hari ini dalam sejarah.. wakakak.. macam pembaca berita lak.. aktiviti aku yg membosan kan untuk hari ini.. aku lepak depan computer and tekanan perasaan sikit coz visa tak approve lagi.. sambil2 surf net ni.. aku …

Persediaan Untuk ke Leeds UK
September 13, 2008 – 2:21 pm | 6 Comments

Persediaan aku kini masuk ke fasa terakhir, mencari pakaian yang sesuai,visa dan juga sebuah kamera. untuk kamera aku plan nak beli sebuah DSLR, maybe Nikon D40, harga pun tak la mahal sangat..
tapi benda2 itu senang …

Apa Itu Takaful?
September 13, 2008 – 2:04 pm | One Comment
Apa Itu Takaful?

Takaful bermaksud saling menjamin, berasal dari perkataan Arab – kafala. Konsep takaful bertujuan mengalakkan tolong menolong dan perpaduan di kalangan para peserta selari dengan konsep ta’awun. Dalam Islam, menolong atau menyediakan bantuan amatlah digalakkan.
Dalam perniagaan …

Debat tudung versi bahasa melayu
September 12, 2008 – 5:35 pm | No Comment
Debat tudung versi bahasa melayu

Debat Tudung Muslimah: Bidasan Terhadap Raja Petra Malaysiatoday
(versi bahasa malaysia)

Oleh
Zaharuddin Abd Rahman
www.zaharuddin.net
(Artikel asal saya tulis di dalam bahasa inggeris, sila rujuk rujuk ruangan english, ini adlah versi terjemahan yang diusahakan oleh Pak Usu, namun …

Debat Tudung Wanita
September 12, 2008 – 5:28 pm | One Comment

Debat Tudung Wanita : Jawapan Kepada
Artikel Raja Petra (Malaysia today)
-       The Great Tudung Debate : A Response to Raja Petra’s Article
By
Zaharuddin Abd Rahman
www.zaharuddin.net

This writing is a response to Raja Petra Kamaruddin about muslim …

Study in the UK
September 12, 2008 – 5:01 am | 2 Comments

Why UK?
Globalisation – where do you fit in?
The experience of living overseas is itself an education preparing you for the …

Malaysia penerima terbesar dana pendidikan UK
September 12, 2008 – 4:44 am | No Comment
Malaysia penerima terbesar dana pendidikan UK

MOHAMED Khaled Nordin menyampaikan dana bagi membiayai projek kerjasama dengan universiti United Kingdom kepada Prof. Ahmad Shukri Mustafa Kamal di Pusat Konvensyen Antarabangsa Kuala Lumpur, semalam sambil diperhatikan oleh Boyd McCleary (kiri).

KUALA LUMPUR 8 Sept. …