Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Salah satu tugas ku di NEC…
September 10, 2008 – 1:41 pm | No Comment
Salah satu tugas ku di NEC…

salam…
tgh boring2 ni… teringat aku kat NEC.. rindu pun ada jugak..wakakaka.. salah satu tugas aku adalah berkenaan dgn wafer.. wafer? apakah itu… cari sendirilah… wakakakaka…
aku incharge untuk product 10K micom micro control unit (MCU). satu …

kenangan di NEC-organization chart
September 10, 2008 – 1:13 pm | No Comment
kenangan di NEC-organization chart
Protected: Perkukuh martabat Melayu
September 10, 2008 – 12:18 pm | Enter your password to view comments

There is no excerpt because this is a protected post.

Macammana nak selesaikan hutang Kad Kredit
September 9, 2008 – 1:13 pm | One Comment
Macammana nak selesaikan hutang Kad Kredit

9/9/2008
Salam, hari ni dah 9 hari kita berpuasa. hari ini juga dah 5 hari aku berenti kerja dan bergelar penganggur.. hehehehe..
hari ni kita share macammaner nak selesaikan hutang2 kad kredit.. tp benda yg aku nak …

Pesuruhjaya sumpah
September 2, 2008 – 2:59 pm | 23 Comments
Pesuruhjaya sumpah

2/9/2008
Salam, aku cuti setengah hari tadi.. unpaid.. huhuuh.. hari ini aku cuti coz nak settle kan semua surat2 yang berkaitan dengan surat perjanjian MARA.. nasib baik makcik aku (kembar mak aku) ada.. so mintak tlg …

Puasa
August 31, 2008 – 3:57 pm | No Comment
Puasa

31/8/08
salam
Esok dah start puasa.. and esok aku cuti.. byk perkara yang hendak dibereskan sebelum hari rasmi aku meninggal kan NEC semiconductor Malaysia. apa erti puasa pada diri aku.
Erti Puasa yang aku faham adalah menahan diri …

Merdekakah kita
August 31, 2008 – 3:47 pm | No Comment
Merdekakah kita

salam semua,
31/8/2008:-
salam. cepat betul masa berlalu.. hari ni negara kita menyambut kemerdekaan yang ke-51. tertanya pada diri sendiri.. merdeka kah diri ku ini.. 51 tahun yang lepas.. erti kemerdekaan ialah BEBAS dari cengkaman penjajah asing.. …

Hilang Buku ASB
August 24, 2008 – 10:16 am | 2 Comments
Hilang Buku ASB

Aku tgh bosan hari minggu ni.  raser macam nak share procedure menganti buku ASB la.
procedurenya:-
1. Pergi ke pejabat PNB.
2. Report dekat kaunter bagi tau hilang buku, dia akan bagi borang.
3. Pergi ke Suruhanjaya Sumpah .
4. …

Anak kecik main api
August 24, 2008 – 4:24 am | One Comment
Anak kecik main api

24 ogos 2008,
aku teringat time kat BTN 2 minggu lepas.. last day BTN ada satu lagu dimainkan yg mengusik hati,
lagu warisan,anak kecil main api.. kalau kita dengar lirik dia betul2.. memang akan terasa..
adakah warisan yang …

Penantian satu penyiksaan
August 4, 2008 – 6:55 am | No Comment

Hari ni aku bergegas keluar dari ofis pada waktu lunch. kononnya nak beli sampul pos ekspres. aku nak pos kan surat berhenti kerja and surat penangguhan PTPTN ke MARA..
sekali jem da kat depan pejabat pos.. …

University of Leeds
August 3, 2008 – 1:35 pm | No Comment
University of Leeds

My future university.. heheheh

perjalanan ku
August 3, 2008 – 1:16 pm | 4 Comments

salam,
Setelah 5,6 bulan berusaha untuk mereliasasikan impian ku untuk sambung pelajaran keperingkat yang lebih tinggi telah berjaya.. walaupun banyak halangan yang terpaksa aku hadapi.
alhamdullilah.. hanya sedikit lagi yang perlu aku selesaikan..
university of Leeds adalah hala …

testing2
September 6, 2005 – 5:20 am | No Comment

testing blog..