Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pembinaan Rumah Impian

Cerita mengenai perjalananku membina rumah impian Di Durian Tunggal Melaka

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Pembinaan Rumah Impian

Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – ground beam

Submitted by m.ruzaini.h on April 19, 2019 – 10:45 amNo Comment

Salam,

Progress terkini pembinaan rumah ini adalah beam bawah telah di siapkan dan tanah telah di isi kedalam petak2 beam.

Tanah untuk tambak tu alhamdullilah dapat murah.. tanah merah bukit.. 1 lori 10 tayar RM100.. order 5 lori tapi tak cukup..

akan topup guna tanah time korek kolam nanti..

Insyallah esok akan setting untuk korek kolam renang..

JPPH masih dalam process penilaian untuk stage 20%.. semoga urusan claim ni selesai segera..

semoga urusan seterusnya berjalan lancar..

berkenaan dengan cost pulak.. nanti aku akan summarize kan cost sampai siap lantai.. so far cost yang aku rasa byk adalah kayu kayan, palywood untuk form work..

Sekian

Ruzaini

1

7

Related Post

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.