Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pembinaan Rumah Impian

Cerita mengenai perjalananku membina rumah impian Di Durian Tunggal Melaka

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Pembinaan Rumah Impian

Membina rumah sendiri di atas tanah sendiri – ukur sempadan tanah

Submitted by m.ruzaini.h on March 2, 2019 – 5:01 amNo Comment

Salam,

Hari ni aku ada di manjung perak atas urusan mengajar pelajar luar kampus (part time).. dah hari ini juga juru ukur tanah yang aku contact tak sabar-sabar nak start kerja ukur.. aku OK je.. call kontraktor abg anuar untuk tengok-tengok2kan kerja depa..

aku terpaksa hire juru ukur tanah ni kerana ada batu yang tercabut dan juga untuk pastikan agar batu sempadan yang lain adalah tepat.. ini untuk elakkan dari termasuk tanah orang.. susah nanti di kemudian hari..

cost untuk kerja ukur ini adalah sebanyak RM600.. juru ukur ni dari bemban melaka.. aku dapat contact dari group taman..

sekian

Ruzaini

WhatsApp Image 2019-03-03 at 10.37.03 AM

WhatsApp Image 2019-03-03 at 10.53.43 AM

WhatsApp Image 2019-03-03 at 10.14.51 AM

WhatsApp Image 2019-03-03 at 10.37.03 AM (1)

Related Post

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.