Tentang aku
July 31, 2009 – 3:45 pm | 26 Comments

Salam semua,
semua tentang aku.. hahaha.. aper2 pun.. aku ni seorang yang simple.. and suka jalan2 and share pengalaman dengan orang..
Sekarang (2014) aku dan keluarga (isteri dan twins) berada dekat sheffield,UK. aku sambung PHD dekat sini …

Read the full story »
cerita aku

ikutilah cerita aku,kisah aku dan pengalaman aku. dalam cerita ini, aku lah hero.kalau tak percaya, tanyalah aku. hehehhe

Design Rumah Impian

Koleksi-Koleksi design rumah untuk dijadikan panduan kami mereka bentuk rumah idaman kami yang akan dibina di Durian Tunggal Melaka

Nana Kitchen

Koleksi resepi yang telah dicuba oleh isteri ku aka mama twins iaitu mommy NANA.. Love You 4 Ever

Pengembaraan

Pengalaman,Tips,gambar ketika bercuti

Pengurusan Kewangan

Tips,berita dan Pengalaman di dalam mengurus kewangan peribadi dengan bijak

Home » Pelaburan / investment, cerita aku

Potongan bulanan ke tabung haji melalui CIMBclicks

Submitted by m.ruzaini.h on August 22, 2017 – 5:21 amOne Comment

20988200_10213059367815609_2074927524777212901_o

Simpan DULU sebelum belanja.

1 – Simpanan TABUNG HAJI untuk diri, isteri dan anak-anak setiap hujung bulan secara AUTOMATIK dan ditolak terus dari akaun bank..

2 – Sekali je setting untuk penolakan automatik secara berjadual setiap bulan melalui CIMBclicks.

3 – didalam setiap gambar disertakan langkah2 yang perlu dilakukan untuk set pemindahan secara berjadual.

4 – Kenapa pilih CIMB.. sebab murah dari maybank..  :)

5 – Kenapa tak tolak dari payslip terus .. sebab payslip nampak tak cun kalau tolakan byk..

6. Jimat duit minyak, parking dan lain2..

Langakah2 untuk setting pemotongan ke tabung haji secara berjadual setiap bulan seperti di bawah:-

Langkah 1:-

1) click setting
2) click scheduled transactions

20915072_10213059336774833_964031036361567862_n

Langkah 2:-

1) click select service
2) click pay bill – tabung haji ada di list bill

20914749_10213059336574828_2391267708203614479_n

Langkah 3:-

1) pilih saving/current akaun anda
2) click my favourites –
3) pilih dari favourite list akaun tabung haji anda (wajib set akaun ni dalam favourite dulu)
4) click submit

20901773_10213059336694831_766522397788692468_o


Langkah 4:-

2) masukkan no IC
3) no tel
4) jumlah amount
5) pilih tarikh mula
6) pilih recur every month dan pilih berapa bulan hendak tolak
7) clik update

20989273_10213059336854835_5804099497174680498_o

Langkah 5:-

boleh check samaada schedule transaction ni berjaya atau tidak dalam ruangan schedule transaction under setting tab..

20988370_10213059336934837_2706732533391552294_o

Random Posts

One Comment »

  • J says:

    Assalamualaikum.. Bagaimana cara nak set favourite biller ke dalam cimb clicks untuk akaun tabung haji?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.